Aproximativ 75% din adulți sunt deshidratați. Cum putem consuma mai multă apă

Aproximativ 75% din adulți sunt deshidratați. Cum putem consuma mai multă apă pentru o hidratare corectă se pare că reprezintă o provocare pentru cei mai mulți dintre adulți.

Să înțelegi cum să bei mai multă apă nu este întotdeauna atât de ușor pe cât pare. Chiar dacă cei mai mulți dintre noi știm că apa este vitală pentru ca noi să o consumăm, a scăpa de alte băuturi poate fi uneori o corvoadă.

75% din adulți sunt deshidratați. Tehnica de combatere: Stabilește un obiectiv

Ei bine, există câteva tactici simple pentru a crește aportul de apă în timpul zilei. Cele mai eficiente tactici vor depinde de individ, iar ceea ce funcționează cel mai bine pentru o persoană poate fi total inutil pentru alta. Asigurați-vă că încercați diverse tactici și vedeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

Potrivit unui articol  din StatPearls, se sugerează că aproximativ 75% dintre adulții din Statele Unite sunt deshidratați cronic.

Stabilește un obiectiv: ce cantitate de apă vrei să bei în fiecare zi

Cel mai simplu mod de a începe să bei mai multă apă este să stabilești un obiectiv sau o cantitate țintă de apă pe care vrei să o bei în fiecare zi. Stabilirea unui obiectiv este o tactică de schimbare a comportamentului, așa cum este ilustrat într-o lucrare din 2017 din Jurnalul de Consultanță și Psihologie Clinică.

Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din SUA recomandă să beți 15,5 căni de apă pe zi pentru bărbați și 11,5 căni pe zi pentru femei.

Doar stabilirea asta ca țintă poate fi o modalitate foarte eficientă de a vă crește aportul de apă.

Unii oameni consideră că gustul apei este un pic cam neutru, mai ales când încearcă să bea mai multă. O modalitate excelentă de a o bea este să o faci mai gustoasă!

Fie folosește niște dovlecei fără zahăr pentru a-i da puțină aromă, fie adaugă niște fructe tăiate, cum ar fi o lămâie sau o portocală pentru o băutură răcoritoare.

Atingerea obiectivului este importanta pentru a nu mai face parte din cei 75% din adulți deshidratați

Ca și în cazul oricărui comportament nou, este important să păstrați un fel de evidență a cât de aproape sunteți de a vă atinge obiectivul.

Fie că este vorba despre o aplicație de pe telefon, o notă mentală, o notă fizică sau o altă metodă, ținerea evidenței a câtă apă bei în timpul zilei poate fi un motiv pentru a-ți atinge obiectivul. În zilele în care te descurci foarte bine (sau nu atât de bine) poate fi util să te gândești la evenimentele din ziua respectivă și la ce s-a întâmplat care te-a ajutat să-ți atingi obiectivul sau ce te-a împiedicat să te apropii de acesta.

 

Asigurăte că vei avea mereu apă disponibilă, la îndemână și în loc vizibil

În cele din urmă, o modalitate ușoară de a bea mai multă apă este să ai multă apă disponibilă, la îndemână și în loc vizibil.

Cel mai sigur mod de a ști dacă bei suficientă apă este să-ți verifici urina: ar trebui să fie galben deschis sau limpede, conform Clinicii Mayo.

Alte modalități de verificare implică cunoașterea celor mai frecvente semne de deshidratare, așa cum se subliniază într-o lucrare din 2019 din Jurnalul Internațional de Cercetare a Mediului și Sănătate Publică: sete frecventă, senzație de amețeală și dificultăți de concentrare, potrivit Live Science.

Recent Posts

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

18 minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

39 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

59 de minute ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Tradiții și superstiții de Mihail și Gavril: ce NU AI VOIE să faci pe 8 noiembrie! Te urma ghinionul

Pe 8 noiembrie, românii sărbătoresc Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, care sunt considerați ocrotitori ai…

2 ore ago

Citeste si: