Aproape jumătate din personalul medical de urgență care lucrează cu pacienții tratați de COVID-19 în spitale are probleme de sănătate mintală

Aproape jumătate din personalul medical de urgență care lucrează cu pacienții tratați de COVID-19 în spitale are probleme de sănătate mintală

Aproape jumătate din personalul medical care lucrează în Unitățile de Terapie Intensivă (UCI) în timpul pandemiei de coronavirus din Anglia ar putea suferi de probleme cu consumul de alcool, anxietate severă și tulburare de stres post-traumatic (PTSD). Este rezultatul unor cercetări efectuate de oamenii de știință de la King’s College London și University Colegiul din Londra. Aceștia vor să sublinieze amprenta mentală pusă asupra lucrătorilor medicali care luptă împotriva virusului.

Aproape jumătate din personalul medical de urgență care lucrează cu pacienții tratați de COVID-19 în spitale are probleme de sănătate mintală

  • Într-un sondaj efectuat pe peste 700 de lucrători clinici din nouă ICU-uri englezești, publicat în revista Occupational Medicine, cercetătorii au descoperit că aproape jumătate „au atins pragul pentru semnificația clinică probabilă” pentru depresia severă, PTSD, anxietate severă sau probleme cu consumul de alcool, sau combinație a acestora.
  • PTSD a fost de departe cea mai frecventă problemă în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății, 40% dintre cei chestionați îndeplinind probabil criteriile pentru boli semnificative clinic. Iar unul din șapte clinici au raportat gânduri de auto-vătămare sau sinucidere.
  • Dintre toate profesiile chestionate, asistentele medicale au raportat o stare de sănătate mintală mai proastă pe o serie de măsuri diferite, au spus oamenii de știință.

Profesorul Neil Greenberg, autorul principal al studiului, a declarat că severitatea simptomelor identificate este „foarte probabil să afecteze” capacitatea personalului de a oferi îngrijiri de înaltă calitate. Precum și să aibă un impact negativ asupra calității vieții lor. Greenberg a declarat că rata ridicată a mortalității în rândul pacienților cu Covid-19 admiși la UCI și dificultățile de comunicare și furnizare de sprijin la sfârșitul vieții pacienților și familiilor este probabil extrem de stresantă pentru lucrători.

„Trebuie să existe mecanisme bazate pe dovezi, astfel încât toți lucrătorii din domeniul sănătății, inclusiv personalul ICU, să poată accesa cu promptitudine tratamentul pentru probleme de sănătate mintală”, a declarat Greenberg, potrivit sursei citate.

Mulți asistenți medicali din LA și-au dat demisia, deoarece spitalele sunt supra aglomerate

Covid-19 a pus o amprentă mentală grea asupra unui număr mare de oameni din SUA și Marea Britanie. Izolarea, stresul și frica de virus afectează pe toată lumea, mai ales că sunt puse în aplicare măsuri de izolare.

Dar cei care lucrează în unitățile medicale se confruntă direct cu un set unic de factori de stres. Aceștia au de-a face cu medii de lucru extrem de provocatoare și ore lungi de presiune ridicată. Potrivit Forbes, studiul britanic se adaugă celorlate studii care avertizează asupra riscurilor psihiatrice semnificative pe care pandemia le prezintă lucrătorilor din prima linie, precum și supraviețuitorilor bolii.

Un sondaj recent realizat de Mental Health America a arătat că 76% dintre lucrătorii din domeniul sănătății au raportat burnout și epuizare. NPR a raportat că multe asistente medicale din LA și-au dat demisia, deoarece spitalele sunt supra aglomerate.

Supraviețuitorii Covid-19 prezintă, de asemenea, un risc psihiatric considerabil

Studiul s-a bazat pe chestionare auto-raportate, deci nu se cunoaște adevărata amploare și validitatea acestor simptome raportate.

„Sunt necesare lucrări suplimentare pentru a înțelege mai bine nivelul real al nevoilor clinice în rândul personalului ICU. Deoarece chestionarele de auto-raportare pot supraestima rata simptomelor de sănătate mintală relevante clinic”, au declarat oamenii de știință.

Supraviețuitorii Covid-19 prezintă, de asemenea, un risc psihiatric considerabil. Un studiu a constatat că unul din cinci pacienți a fost diagnosticat cu o boală mintală în termen de trei luni de la testarea pozitivă. În mod surprinzător, cercetătorii au descoperit, de asemenea, că persoanele cu boli psihiatrice preexistente aveau 65% mai multe șanse de a contracta Covid-19, o cercetare a constatat că cercetătorii au nevoie de investigații suplimentare.

Recent Posts

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

7 minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

17 minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

37 de minute ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

o oră ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Cele mai bune remedii naturale pentru a scăpa de mirosul vaginal neplăcut

Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…

2 ore ago

Citeste si: