Categories: Expertul zilei

Aproape 80% dintre oameni au deviație de sept. Care sunt modalitățile de tratament

În ultimii ani, rinoplastia, cunoscută ca și operația estetică de remodelare a nasului, a devenit una dintre cele mai solicitate operații estetice de către români. Motivele pentru care tot mai multe persoane apelează la această operație estetică sunt atât de ordin estetic, cât și funcțional. Dacă până de curând, rinoplastia era privită ca o metodă de corectare a nasului, prin această intervenție se poate trata și deviația de sept.

 „Rinoplastia, intervenția de remodelare a nasului, are reguli de care, ținând seamă, se obțin rezultatele dorite! Este adevărat că această intervenție a devenit din ce în ce mai căutată și în rândul românilor, chiar dacă până acum câțiva ani cele care intrau în cabinetul meu pentru o astfel de intervenție erau, fără îndoială, vedetele. Astăzi, primesc zilnic solicitări și întrebări de la persoane care își doresc să apeleze la rinoplastie fie din motive estetice, frecvent asociate deviației de sept, fie după alte intervenții de rinoplastie.” a explicat dr. chirurg estetician Călin Doboș.

70-80% din populația lumii se confruntă cu problema deviației de sept

Studiile realizate în acest sens, arată că 70-80% din populația lumii se confruntă cu problema deviației de sept. În cazul românilor, deviația de sept este adesea ignorată sau confuntată cu alte afecțiuni. Deoarece este o disfucție respiratorie ce nu este neapărat periculoasă, în timp ea poate genera o stare de disconfort în procesul de respirație.

Cu ajutorul medicinei estetice, deviația de sept precum și îmbunătățirea aspectului nasului se pot realiza prin intervenția de rinoplastie. Această intervenție se realizează prin operație închisă (descoperire parțială a nasului) sau prin operație deschisă (expunere extinsă a nasului).

Operația închisă constă în efectuarea unor incizii mici în interiorul nărilor, fără a lăsa cicatricii. Intervenția este recomandată atunci când trebuie plasate implanturi artificiale, os sau cartilaj pentru a asigura forma și susținerea nasului. Operația închisă se poate efectua în scopuri estetice (micșorarea dimensiunilor nasului etc); pentru a corecta problemele de respirație; pentru a corecta defecte congenitale.

Operația deschisă constă în efectuarea unor incizii mici în interiorul fiecărei nări, unite la mijlocul nasului, permițând ridicarea pielii de pe oasele și cartilajele nasului. În acest mod, se poate examina în detaliu structura nasului și se pot face modificări asupra formei și structurii.  Rinoplastia deschisă este recomandată persoanelor care nu sunt mulțumite de aspectul nasului: fie că vârful nasului trebuie remodelat, fie că este prea lung, căzut, bulbos, lat, de dimensiuni mari etc.

Costul unei rinoplastii variază în funcție de manopera necesară. Mai multe informații despre procedură și alte intervenții estetice se găsesc pe www.drdoboscalin.ro.

Recent Posts

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

21 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

50 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

12 ore ago

Citeste si: