Sari la conținut

Aparatul- minune pentru durerile de spate, folosit pentru sportivi, elevi și pensionari

Peste 100 de români au beneficiat până acum de tratamentul cu SOLEVE, un dispozitiv pentru tratarea durerilor de spate, unic în Europa, adus din SUA în luna aprilie la Clinica ExMedica din București. Printre beneficiari s-au numărat și tineri care aveau probleme cu spatele din cauza ghiozdanului prea greu

Elevii, sportivii care au dureri în urma efortului, dar și persoanele în vârstă, care nu suferă de vreo problemă medicală într-atât de stringentă încât să impună intervenția chirurgicală, pot beneficia de pe urma ședințelor de tratament cu SOLEVE.
„Am avut probleme serioase cu durerile de spate, un disc bombat la coloană, între L5 și L6. Am încercat tratamente tradiționale, inclusiv terapie fizică, tratament cu steroizi și chiar decompresie a spinării. Am făcut tratament și recuperare în Israel la Marea Moartă, fără rezultate însă. Am cerut ajutor clinicii ExMedica, unde dna  dr. Cristina Gorgan, un doctor foarte sociabil și deschis, mi-a explicat atât avantajele, cât și riscurile tratamentului. După un consult amănunțit, la recomandarea doamnei doctor am făcut cele șase proceduri. Durerea a dispărut și sunt foarte mulțumită de rezultat, nici nu mă așteptam ca după atâția ani să nu mai am dureri de spate”, povestește Elena, una dintre beneficiarele ședințelor cu SOLEVE.
„Am tratat o karatistă și trei fotbaliști”
„A fost o minune cerească pentru mine, după tratament am reușit să conduc de la București la Cluj fără să mă opresc. Înainte nu puteam să merg nici 50 km fără să fac o pauză din cauza durerilor de spate. Mii de mulțumiri”, sunt cuvintele altei beneficiare, Mariana Crișan.
Medicul care coordonează tratamentele, dr. Cristina Gorgan spune că a depășit 100 de pacienți tratați. „Au fost multe cazuri de contracturi după poziții vicioase și efort, dar și câteva pe care le-am exclus pentru că erau foarte complicate și necesitau intervenții chirurgicale. Am tratat și câțiva sportivi: o doamnă karatistă și trei fotbaliști”, ne-a declarat medicul neurolog.
Medicul atrage atenția că și elevii care poartă un ghiozdan prea greu pot avea dureri la nivelul spatelui.
„Am tratat și o tânără de 17 ani care obișnuia să poarte ghiozdanul pe un singur umăr și avea dureri. Sunt și tineri care învață mult și fac din cauza asta scolioză de poziție. Tinerilor le recomand să poarte ghiozdanul pe ambii umeri și proteză toracală dacă e vorba și de scolioză”, mai spune medicul Cristina Gorgan.

Cum se desfășoară ședințele cu Soleve

Cum acționează mai exact aparatul: un sistem robotic automatizat măsoară proprietățile electrice a peste 1.000 de puncte din zona lombară, aplicând impulsuri electrice pe fiecare din punctele declanșatoare, localizate cu ajutorul unor sonde miniaturale.
„Aparatul poate scana 1.000 de puncte de la nivel spatelui ceea ce medicul nu poate face. I-ar lua o zi întreagă. Stimularea se face cu impulsuri electrice la diferite intensități de la 1 la 60 de miliamperi, în funcție de cât suportă pacientul”, adaugă medicul neurolog Cristina Gorgan, care recomandă șase ședințe de 30 de minute, într-un interval de două săptămâni, cu o zi pauză.
Medicii recomandă tratamentul mai ales celor care au contracții musculare de cauze neprecizate. Soleve este creat pentru dureri de spate localizate în zona lombară și sacrală, care nu au un diagnostic cert. Chiar dacă aparatul nu înlocuiește operația, acolo unde este cazul, tratamentul poate fi urmat după o intervenție chirurgicală la nivelul coloanei, pentru a elimina durerile restante.
Pentru mai multe informații sau programări, sunați la 021.210.84.55.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel