Mai mult decât atât, aparatul este dotat cu o alarmă care se activează dacă detectează un cheag de sânge pe cale să se formeze în creier, avertizând pacientul sau pe rudele acestuia pentru a avea timp să cheme ambulanţa.
Dispozitivul denumit Neurokeeper are rolul de a monitoriza schimbările fluxului sangvin prin intermediul a 10 electrozi poziţionaţi pe scalpul pacientului şi este folosit cel mai frecvent de cei care au suferit deja un accident vascular şi au un risc crescut de a face încă unul.
Cel mai indicat este să fie utilizat pe timpul nopţii atunci când accidentele vasculare pot trece neobservate.
Neurokeeper-ul a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă israelieni şi acţionează prin efectuarea unei electro-encefalograme (EEG).
EEG sunt folosite în medicină pentru măsurarea convulsiilor epileptice, însă de obicei, implică echipamente greoaie care pot fi utilizate doar în spitale.
Cea mai recentă invenţie poate fi folosită, însă şi la domiciliu şi funcţionează pe baza faptului că activitatea creierului se modifică atunci când circulaţia sângelui este perturbată, cum se întâmplă atunci când se formează un cheag sau când se sparge un vas de sânge. Atunci când este detectată o modificare a activităţii cerebrale, se declanşează alarma înainte de apariţia primelor simptome.
Dispozitivul este încă în stadiul de prorotip şi costă 150 de lire.
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…