Din cuprinsul articolului
Un anumit tip de apă poate fi foarte periculoasă pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Hipertensiunea arterială este un factor de risc important în dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Aceasta se află, de fapt, în spatele diagnosticului și poate fi ușor controlată dacă este depustată în timp util.
Hipertensiunea poate fi controlată cu ajutorul tratamentelor pentru a reduce riscul de evoluție către alte boli cardiovasculare mai grave. Printre simptomele comune ale hipertensiunii putem aminti:
Hipetrensiunea poate fi agravată de un stil de viață nesănătos. Astfel, pentru a menține tensiunea în limite normale este important să eviți anumite produse care duc la creșterea bruscă.
Apele carbogazoase sunt foarte bogate în sare, iar consumul de sare trebuie să fie redus atunci cînd suferim de hipertensiune. De aceea, apa carbogazoasă poate fi limitată sau, cu atât mai bine, eliminată din dieta zilnică.
Băuturile care conțin lemn dulce tind să crească tensiunea arterială, inclusiv produsele care conțin extract de rădăcină de lemn dulce. De asemenea, sunt contraindicate deoarece pot provoca retenție de apă și pot scădea nivelurile de potasiu, dacă sunt consumate în exces. Potasiul este esențial pentru reglarea tensiunii arteriale, cu atât mai mult dacă suferi de hipertensiune.
Nu este un secret, cafeaua este una dintre băuturile care crește cel mai mult tensiunea arterială. Deși aceasta poate fi benefică în cantități moderate și poate îmbunătăți starea generală de sănătate, aceasta trebuie evitată dacă ai hipertensiune arterială. Consumul său trebuie să fie moderat sau ocazional, chiar dacă nu aveți hipertensiune, scrie BZI.
În cazurile de hipertensiune arterială alcoolul trebuie evitat în general, indiferent de tip. Excepție pentru whisky, care ar tinde să fie benefic pentru dilatarea arterială, deci mai degrabă protectoare. Atâta timp cât rămâne în doze rezonabile. Dozele excesive cresc tensiunea arterială.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…