Apa minune, cea mai bună băutură a dimineții, a detronat cafeaua. Iată 31 de beneficii pe care nu le bănuiai.
Dimineața, multe persoane adoră o ceașcă aromată de cafea. Într-adevăr, este delicioasă și îți dă un impuls de energie atât de necesar la începutul zilei. Însă cine mizează pe apa cu lămâie, își face un serviciu și mai mare. Este ideal să bei pe stomacul gol apă cu lămâie și să aștepți apoi 30 minute înainte de a mânca ceva. Apa în care vei stoarce lămâia este recomandat să fie călduță sau la temperatura camerei. De ce este atât de miraculoasă apa cu lămâie?
Iată 31 de motive pe care mulți nu le cunosc
1.Potasiu. Lămâile au mai mult potasiu decât merele sau strugurii.
2.Echilibrare. Dacă bei dimineața apă cu lămâie, nivelul pH-ului în organism rămâne echilibrat.
3.Te scapă de răceală, infecții și durere în gât. Apa cu lămâie face minuni în răceală și în infecții respiratorii, inclusiv dureri în gât, roșu în gât, datorită proprietăților anti-inflamatorii.
4.Vitamine. Lămâile abundă în vitamina C și complexul B.
5.Antioxidanți. Coaja de lămâie conține antioxidanți. Se recomandă și coajă rasă în apa minune, dar atenție! Doar coajă destinată consumului, adică de la lămâi bio. Altfel, coaja nu se poate consuma.
6.Proprietăți de curățare. Apa cu lămâie produce enzime hepatice, stimulează ficatul și ajută la detoxifierea acestuia.
7.Ajută sistemul osos. Nu te-ai fi gândit că lămâile conțin așa de mult calciu. 26mg/100g.
8.Hidratează. Apa în esența ei hidratează, dar electroliții din lămâie îi dau apei super puteri. Mai mult, gustul te îndeamnă să bei mai mult, iar ăsta este un bonus.
9.Fier. Lămâia are o cantitate surprinzătoare de fier, sănătate curată!
10.Ioni de energie. Lămâile au mai mulți ioni negativi decât pozitivi, caracteristică rară a unui fruct, ceea ce înseamnă că după ce se digeră, vei beneficia de un supliment de energie.
11.Balonare. Lămâia este foarte diuretică. În felul acesta, previi balonarea.
12.Digestie. Lămâia este un antiseptic puternic și foarte eficient și stimulează intens procesele de digestie, mai ales atunci când este mâncată pe stomacul gol, pentru că intervine în procesul de transformare biochimică a alimentelor și în procesul de asimilare a substanțelor nutritive.
Din acest motiv este recomandat să începi ziua cu un pahar cu apă, la temperatura camerei, în care adaugi sucul unei lămâi. Nu în ultimul rând, trebuie amintit și faptul că dieta cu lămâie reglează foarte eficient nivelul colesterolului și al glicemiei din sânge și are capacitatea de a mobiliza depozitele adipoase.
13.Îți limpezește mintea. Când miroși lămâi, efectiv ți se clarifică gândurile, e ca un buton de restart.
14.Combate halena. Bea apă cu lămâie dacă respirația ta miroase urât. Însă fă acest lucru constant, pentru eliminarea toxinelor din organism.
15.Dureri de dinți. Apa cu lămâie poate ameliora durerile dentare. Ai grijă însă, poate fi destul de puternică pentru smalț, de aceea e bine să fie diluată și înainte să bei, spală-te pe dinți.
16.Constipație. Apa cu lămâie e de un real ajutor. Pune organismul în mișcare, de aceea e bine să încep dimineața cu un pahar generos de apă cu lămâie.
17.Piele frumoasă. Antioxidanții din lămâie ajută la menținerea unei epiderme strălucitoare.
18.Calm. Mirosul lămâii are un efect calmant asupra sistemului nervos, ajută chiar în depresie și anxietate.
19.Binedispune. Potasiul din lămâi îmbunătățește transmisiunea impulsurilor electrice către creier. Poți scăpa de tristețe și vei începe să vezi viața mai frumoasă.
20.Scade apetitul. Lămâia conține pectină, fibra solubilă ce se regăsește în multe citrice. Pectina este materialul care unește celulele, în cadrul plantei sau fructului. În esență, este un agent natural de îngroșare. Pectina naturală este o fibră dietetică pe care organismul uman nu o poate absorbi, deci doar tranzitează ajutând chiar la detoxifierea organismului.
Fibrele naturale precum pectina oferă o mulțime de beneficii sănătății, precum menținerea unui colon sănătos, prevenirea creșterilor bruște ale nivelurilor de glucoză din sânge, reducerea IBS (sidromul colonului iritabil) sau a altor probleme intestinale.
Pectina naturală, un tip de fibră ce se regăsește în cele mai mari concentrații în citrice și mere, poate oferi multe beneficii sănătății. Fibrele reprezintă un aspect important în alimentație. Potrivit MedlinePlus, un occidental consumă, în medie, 10-15 g de fibre zilnic. Aceste valori se situează mult sub recomandarea pentru adulți, de 25, până la 35 g fibre pe zi.
21.Previne calculii. Dacă bei regulat apă cu lămâie, previi formarea pietrelor la rinichi, o afecțiune extrem de dureroasă.
22.Taie poftele. Fiind acre, lămâile contracarează nevoie de dulce.
23.Te scapă de iritații. Din aceleași motive pentru care fac și pielea frumoasă.
24.Ții glicemia în frâu.
25.Combate stresul, datorită vitaminei C.
26.Crește imunitatea. Este plină de minerale importante, acizi organici, uleiuri esențiale, luteină.
27.Alungă durerea de cap. Când ești deshidratat, ai dureri de cap.
28.Pune metabolismul în mișcare.
29.Te scapă de dureri articulare. Lămâia elimină acidul uric, care cauzează dureri articulare.
30.Înlocuiește orice băutură din comerț. În loc de produsele chimizate, mizează pe o limonadă.
31.E un ritual sănătos. Odată ce îl adopți, se schimbă multe în viață. Și ne referim, desigur, la schimbări în bine, așa cum spune și dieteticianul Lauren Slayton.
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…