Din cuprinsul articolului
Este vorba despre constipație. Potrivit Clinicii Mayo, „constipația este adesea descrisă ca având mișcări intestinale de mai puțin de trei ori pe săptămână”, iar atunci când devine o afecțiune cronică, poate interfera cu viața noastră de zi cu zi. În multe cazuri, este o consecință a unei boli sau afecțiuni, cum ar fi sindromul colonului iritabil. În plus, femeile sunt mai predispuse să sufere de această problemă medicală.
Stafidele, ca și prunele uscate, au multe proprietăți care le fac excelente pentru reglarea tranzitului intestinal, întrucât, conform Jurnalului American de Enologie și Viticultura, „stafidele au un conținut ridicat de fructoză, acizi organici (acid tartric, malic, cinamic) și pectina, substanțe care ajută la curățarea intestinului, facilitând tranzitul fecalelor. În plus, au deoxilitocolic, un element care poate contribui la prevenirea cancerului de colon”.
Mai mult, stafidele sunt bogate în antioxidanți, fier și calciu, au și puține proteine, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a îmbătrânirii celulare premature, curăță ficatul și reduc colesterolul rău și trigliceridele.
Cum se prepară apa de stafide?
Mod de preparare:
Fierbeți cele două pahare cu apă. În momentul în care apa fierbe, adăugăm cele 150 de grame de stafide și le lăsăm să fiarbă timp de 15 până la 20 de minute. Opriți focul și lăsați așa peste noapte.
După ce au stat o noapte, este timpul să strecurați amestecul și beți acea apă de stafide.
Puteți bea această apă doar patru zile pe lună. Amintiți-vă că abuzul de laxative creează și constipație.
Cinci motive să consumi fructe uscate
Previn hipertensiunea arterială.
Datorită cantităţii mari de potasiu, stafidele previn retenţia în organism a lichidelor, fluidizează sângele şi automat reduc tensiunea arterială.
Fibrele pe care le conţin contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi tratează constipaţia. De asemenea, magneziul conţinut în stafide reduce aciditatea din stomac.
Antioxidantul perfect.
În comparaţie cu alte fructe uscate, stafidele îşi păstrează cel mai bine calităţile antioxidante, avînd un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne ajutând celulele să-şi păstreze funcţia normală. De asemenea, tratează stările febrile.
Indicate în anemii. Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, al căror organism nu au destul fier, riscă să nască un copil care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mame ar trebui să consume sistematic acest fruct benefic.
Ameliorează osteoporoza. Stafidele conţin şi boron, un mineral foarte necesar pentru sănătatea oaselor, ajutând la ameliorarea osteoporozei la femei. De asemenea, are un efect bun în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…