Din cuprinsul articolului
Anghinarea are numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta legumă sănătoase și gustoasă te ajută să slăbești ușor, datorită proprietăților sale diuretice și de ardere a grăsimilor.
Dacă vrei să slăbești nu încerca dietele restrictive și cele sărace în proteine deoarece sunt cele mai periculoase. Încearcă în schimb să ai alimentație echilibrată care să îți asigure necesarul de nutrienți.
Anghinarea, pe lângă faptul că ajută la slăbit, este și o sursă importantă de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide, fosfor și potasiu.
Deși anghinarea ajută la slăbit, trebuie să știi că nu există un produs-minune care te ajută să slăbești peste noapte. Exista însă alimente care pot facilita procesul de slăbire dar numai dacă ai voință și îți modifici stilul de viață.
Anghinare este o legumă cu proprietati speciale care te ajută în multe feluri. De exemplu, datorită conținutului de inulină, un carbohidrat care se metabolizeaza lent în organism și care este foarte bun pentru diabetici.
Anghinarea este bogată în fibre care ajută la scaderea glicemiei și la scăderea nivelului de colesterol. Fibrele combat, de asemenea, și constipația.
Un alt element important pe care îl conține anghinarea este cynarina, o substanță uimitoare, care stimulează secreția de bilă, arde grăsimea și are efect diuretic care combate retenția de lichide.
De asemenea, este important de notat că anghinarea are mai puțin de 1% grăsime și o cantitate foarte mică de calorii (22 calorii la 100 de grame).
Deci anghinarea ajută la slăbit datorită a trei factori: nivelul scăzut de calorii, efectul diuretic și capacitatea sa de a arde grăsimea.
Dieta constă în consumarea apei de anghinare de trei ori pe zi, 10 zile pe lună, timp de trei luni. Pe lângă faptul că vei slăbi, îți vei detoxifia întreg organismul. În cele 10 zile în care ții cura, vei evita alimentele procesate, grăsimile, zahărul și vei consuma multe fructe și legume.
Cum prepari apa de anghinare:
Mai întâi se curăță anghinarea astfel:
Apoi se pune la fiert într-un litru și jumătate de apă clocotită și o lași aproximativ 20 de minute, până devine moale.
Apa în care a fiert o vei bea pe tot parcursul zilei, împreună cu puțină zeamă de lămâie. Iar anghinarea o poți mânca împreună cu puțin ulei de măsline, sare și oțet.
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…