Apa de anghinare, un adevărat elixir pentru ficat și pentru siluetă. Cum se prepară și cum se consumă

Anghinarea are numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta legumă sănătoase și gustoasă te ajută să slăbești ușor, datorită proprietăților sale diuretice și de ardere a grăsimilor.

Dacă vrei să slăbești nu încerca dietele restrictive și cele sărace în proteine deoarece sunt cele mai periculoase. Încearcă în schimb să ai alimentație echilibrată care să îți asigure necesarul de nutrienți.

Anghinarea, pe lângă faptul că ajută la slăbit, este și o sursă importantă de vitamina B, fier, magneziu, aminoacizi, flavonoide, fosfor și potasiu.

Cum te poate ajuta anghinarea să slăbești?

Deși anghinarea ajută la slăbit, trebuie să știi că nu există un produs-minune care te ajută să slăbești peste noapte. Exista însă alimente care pot facilita procesul de slăbire dar numai dacă ai voință și îți modifici stilul de viață.
Anghinare este o legumă cu proprietati speciale care te ajută în multe feluri. De exemplu, datorită conținutului de inulină, un carbohidrat care se metabolizeaza lent în organism și care este foarte bun pentru diabetici.
Anghinarea este bogată în fibre care ajută la scaderea glicemiei și la scăderea nivelului de colesterol. Fibrele combat, de asemenea, și constipația.
Un alt element important pe care îl conține anghinarea este cynarina, o substanță uimitoare, care stimulează secreția de bilă, arde grăsimea și are efect diuretic care combate retenția de lichide.
De asemenea, este important de notat că anghinarea are mai puțin de 1% grăsime și o cantitate foarte mică de calorii (22 calorii la 100 de grame).
Deci anghinarea ajută la slăbit datorită a trei factori: nivelul scăzut de calorii, efectul diuretic și capacitatea sa de a arde grăsimea.

Ce alte beneficii are?

  • Sprijină și regenearează ficatul
  • Stimulează digestia și arderea grăsimilor
  • Este un bun detoxifiant, curăță intestinele, ficaul și rinichii
  • Scade nivelul de colesterol rău din sânge
  • Are proprietăți depurative și diuretice, fiind un aliat perfect pentru rinichi
  • Combate bolile coronariene precum ateroscleroza

Cum se prepară apa de anghinare?

Dieta constă în consumarea apei de anghinare de trei ori pe zi, 10 zile pe lună, timp de trei luni. Pe lângă faptul că vei slăbi, îți vei detoxifia întreg organismul. În cele 10 zile în care ții cura, vei evita alimentele procesate, grăsimile, zahărul și vei consuma multe fructe și legume.

Cum prepari apa de anghinare:

Mai întâi se curăță anghinarea astfel:

Desprindem anghinarea de tulpină și îi curățăm primul strat de frunze după care tăiem 1 cm din vârfuri. Despicăm anghinarea pe lungime și îi curățăm miezul care se prezintă sub formă de puf. Punem imediat anghinarea într-un vas cu apă rece și lămâie.

Apoi se pune la fiert într-un litru și jumătate de apă clocotită și o lași aproximativ 20 de minute, până devine moale.

Apa în care a fiert o vei bea pe tot parcursul zilei, împreună cu puțină zeamă de lămâie. Iar anghinarea o poți mânca împreună cu puțin ulei de măsline, sare și oțet.

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: