Din cuprinsul articolului
Apa cu lămâie și face minuni în corp! Scade colesterolul, curăță ficatul și colonul și ajută la eliminarea kilogramelor în plus. Ideal este să încălziți apa, pentru eficiență maximă.
Bogată în vitamine precum A, B1 şi B2, dar mai ales vitamina C, lămâia este bogată în minerale, printre acestea, potasiu, magneziu, calciu, fosfor, dar şi în bioflavonoide, carotide şi pectină.
Cu un aport caloric de doar 29 de calorii la 100 de grame, specialiştii spun că nu ar fi rău să consumăm lămâie zilnic. Este energizantă, revigorantă şi un aliat împotriva alimentaţiei moderne procesate, pline de zahăr, sare, aditivi alimentari toxici.
Lămâia contracarează aciditatea organismului, care are consecinţe asupra stării de sănătate:
În timp, aceste simptome vor afecta organismul până la îmbolnăvirea sa şi apariţia bolii.
Când suntem sănătoşi, pH-ul are o valoare uşor alcalină, fiind cuprins între 7,35 şi 7,45. Astfel, în lipsa unui echilibru pe termen lung, organismul va fi devitalizat, puterea sa va scădea, iar bolile ne vor da târcoale.
Lămâia este un fruct cu pH alcalin, putând reechilibra cu succes a Ph-ului sangvin. Lămâia este de un real folos şi celor care au diabet, nu înlocuieşte tratamentul, dar participă la eliminarea glucozei din sânge.
Şi durerile de stomac pot fi atenuate dacă vom consuma lămâie, datorită potasiului pe care îl conţine. Ea transformă acidul citric în citrat de sodiu, ceea ce calmează stomacul combătând aciditatea, reducând greaţa, dar şi refluxul alimentar.
Lămâia îi ajută şi pe cei care vor să slăbească, pentru că elimină grăsimea şi dizolvă toxinele. Este bine să începem dimineaţa cu un pahar cu apă în care am stors o lămâie sau măcar jumătate de lămâie.
Ea este bună pentru gât, atunci când suntem răciţi, sub formă de gargară. Într-un pahar cu apă se stoarce o lămâie şi se adaugă o linguriţă de sare grunjoasă. Apoi cu acest lichid se face gargara.
Datorită vitaminei C pe care o conţine, lămâia este recomandată în infecţiile virale şi microbiene. Dacă vă simţiţi epuizaţi, beţi suc de lămâie. Nu doar că luptă împotriva oboselii, dar stimulează şi activitatea cerebrală, spun specialiştii. Putem, de asemenea, să folosim picături de lămâie într-un recipient de aromaterapie care să difuzeze în camera în care stăm.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…