Din cuprinsul articolului
Apa care este depozitată într-un recipient de plastic pentru o perioadă lungă de timp poate prelua substanțe chimice din recipient, afectând gustul și calitatea acestuia. În mod similar, apa depozitată într-un recipient deschis poate fi contaminată cu bacterii sau alte microorganisme.
Pentru majoritatea oamenilor, apa de la robinet este sursa lor principală de apă potabilă. Calitatea apei de la robinet variază de la o țară la alta și, fără un tratament adecvat, nu este sigur de băut în multe zone.
Înainte de a fi distribuită în gospodării, apa de la robinet este tratată și dezinfectată. Cu toate acestea, în alte zone, apa poate conține poluanți și impurități, cum ar fi bacterii, substanțe chimice și metale grele.
Pe piață există mai multe tipuri de apă îmbuteliată, fiecare cu caracteristicile și calitățile sale. Câteva exemple de tipuri comune sunt:
Deși apa în sine nu expiră, apa îmbuteliată are adesea o dată de expirare.
Toate produsele alimentare, inclusiv apa îmbuteliată, sunt obligate prin lege să aibă o dată de expirare de doi ani sau mai puțin de la data fabricării.
Să bei apă din sticle de plastic care au depășit data de expirare nu este o idee bună. Se datorează faptului că plasticul se poate scurge în apă în timp, contaminând-o cu substanțe chimice precum antimoniul și bisfenolul A.
Acești compuși din plastic se pot acumula lent în corpul tău dacă sunt consumați în mod regulat, amenințând sănătatea intestinală, imunitatea și funcția respiratorie. În plus, apa îmbuteliată carbogazoasă poate deveni în cele din urmă plată, pierzându-și carbonatarea și dezvoltând un gust neplăcut.
Data de expirare a apei îmbuteliate nu este legată de siguranța apei, ci de calitatea acesteia. În timp ce apa nu expiră și poate fi băută, apa îmbuteliată poate capta contaminanți, gusturi și mirosuri în timp, în special dacă este depozitată într-un mediu cald și umed. Poate face apa mai puțin atrăgătoare de băut și poate afecta gustul și calitatea apei.
Dacă este consumată, apa expirată poate provoca o varietate de probleme de sănătate. Câteva exemple sunt:
Este important de menționat că efectele consumului de apă expirată pot varia în funcție de persoană și de contaminanții specifici prezenți. Dacă bănuiți că apa pe care ați băut-o a expirat, trebuie să consultați un medic. Cel mai bine este să consumați apă proaspătă și curată dintr-o sursă sigură pentru a preveni problemele de sănătate.
Apa de la robinet poate fi păstrată și consumată timp de până la 6 luni cu risc minim de efecte secundare dacă este depozitată în siguranță.
Cu toate acestea, apa carbogazoasă de la robinet poate deveni plată pe măsură ce gazul scapă încet din lichid, ducând la modificări ale gustului. Apa obișnuită poate dezvolta, de asemenea, un gust învechit în timp, datorită amestecării dioxidului de carbon din aer cu apa și acidificând-o ușor. Deși această apă poate avea un gust neplăcut, este sigură de băut până la 6 luni.
Este esențial să păstrați apa în condiții de siguranță pentru a o păstra pură și potrivită pentru consum. Iată câteva sugestii pentru stocarea apei care sunt sigure:
Apa este o substanță chimică care este esențială pentru toate formele de viață cunoscute și se găsește în mod natural, astfel încât nu se strica și nu se strică în timp. Cu toate acestea, este important de reținut că apa poate fi contaminată cu bacterii, substanțe chimice sau alte substanțe în timp, mai ales dacă este depozitată în recipiente care nu sunt igienizate corespunzător. Apa contaminată poate prezenta un risc pentru sănătate și nu trebuie consumată. Dacă sunteți îngrijorat de siguranța apei, cel mai bine este să o testați pentru contaminanți sau să o fierbeți înainte de a o bea.
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…