Din cuprinsul articolului
Alexandru Rafila, anunțul zilei. Miercuri, 14 februarie, ministrul Alexandru Rafila a făcut mai multe declarații privind medicina de urgență.
Rafila a fost prezent, miercuri, la Slobozia, la spitalul judeţean, unde au fost finalizate lucrările de modernizare şi extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe.
La UPU Slobozia s-au făcut dotări în valoare de 5,2 milioane de lei. Conducerea spitalului a anunţat că sunt în derulare patru investiţii, în valoare totală de 200 de milioane de lei.
Sistemul medical românesc are nevoie de 2.000 de ambulanțe noi care să le înlocuiască pe cele actuale, cu multe sute de mii de kilometri parcurși, potrivit ministrului Sănătății.
„Am făcut apel la directorii stațiilor județene de ambulanță să ne trimită proiecte de investiții încât această componentă deosebit de importantă a medicinii de urgență să beneficieze de spații de bună calitate pentru angajați.
Sperăm, cu toate că nu este, cel puțin deocamdată, în grădina Ministerul Sănătății achiziția de ambulanțe noi, să putem să completăm parcul auto, care este depășit, îmbătrânit. Cu siguranță, la nivel național avem nevoie de cel puțin 2.000 de ambulanțe noi la stațiile județene”, a spus Rafila.
Acesta a adăugat că medicina de urgenţă este parte a sistemului de sănătate şi a subliniat că ministerul e preocupat de dezvoltarea staţiilor judeţene de ambulanţă.
„Pe partea de medicină de urgenţă, care trebuie să înţelegem şi să recunoaştem că e parte a sistemului de sănătate şi cred că ceea ce se întâmplă aici în spital (la Slobozia, n.r.) demonstrează acest lucru.
Dezvoltăm, pe o parte, unităţile de primiri urgenţe, pe de altă parte, cu sprijinul autorităţilor locale sau prin investiţii directe de la Ministerul Sănătăţii, dar ne preocupă şi dezvoltarea staţiilor judeţene de ambulanţă.
Aici avem o oportunitate cu un teren generos pus la dispoziţia staţiei judeţene de ambulanţă de aici din Ialomiţa. Sperăm să putem să demarăm în acest an studiul de fezabilitate şi chiar lucrările pentru un sediu nou al staţiei de ambulanţă.
E o chestiune pe care ne-o dorim în toată ţara, am făcut apel la directorii staţiilor de ambulanţă să ne trimită proiecte de investiţii, încât această componentă deosebit de importantă a medicinii de urgenţă să beneficieze de spaţii de bună calitate”, a precizat Rafila, conform Agerpres.
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…
Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…
Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…
Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…