Din cuprinsul articolului
În contextul în care refugiaţii din Ucraina au făcut sute de solicitări la staţiile de ambulanţă, ministrul Alexandru Rafila a vorbit despre situația bolnavilor.
Un număr de 421 de persoane refugiate din Ucraina sunt internate în spitalele din România, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.
„În ceea ce priveşte solicitările către staţiile de ambulanţă judeţene, în cursul acestei săptămâni – 666. Majoritatea rezolvate la faţa locului. Prezentările la unităţile de primiri urgenţe, majoritatea prin mijloace proprii – 615, internate doar 198.
Nu sunt probleme. Sunt cifre foarte mici pentru sistemul de sănătate din România în acordarea asistenţei medicale de specialitate. (…)
În general sunt infecţii respiratorii şi este normal să fie infecţii respiratorii în acest sezon. Unele dintre ele sunt cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi boli diareice”, a susţinut ministrul, potrivit Agerpres.
Infecțiile respiratorii sunt una dintre cele mai frecvente afecțiuni care se manifestă des la adulți și copii. Adesea sunt inofensive, dar uneori repetarea sau persistența unei infecții respiratorii poate fi semnul unei boli mai grave. Prin urmare în aceste situații consultarea unui medic este recomandată.
În general, infecțiile respiratorii, care sunt cauzate de virusuri sau bacterii, sunt denumite răceli. Aici putem diferenția:
Infecții respiratorii superioare, cum ar fi
Durerea în gât
Adenofaringită
Sinuzita
Infecții respiratorii inferioare, cum ar fi
Pneumonia
Bronșită și
Infecțiile cailor respiratorii
Infecțiile respiratorii apar în general pe perioada toamnei și iernii. Umiditatea, vremea rece, aerul uscat încălzit, afectarea stării generale sunt factori care cresc susceptibilitatea la infecții.
Majoritatea infecțiilor respiratorii sunt cauzate de viruși. Destul de rar există o a două infecție cu bacterii. Transmiterea infecțiilor respiratorii are loc datorită
Contactului cu secreții infectate sau
Inhalarea particulelor infectate ( mai frecvente)
Orice persoană care nu ține mâna – sau mai bine: mânecă – în față gurii atunci când tușește sau strănută crește riscul de infectare pentru persoană din jurul sau.
Infecțiile respiratorii tipice, cum sunt răcelile, se dezvoltă adesea pe parcursul mai multor zile. Următoarele simptome pot apărea
Oboseală neobișnuită
Durere și inflamație la nivelul gâtului
Nas înfundat sau secreții nazale
Durere de cap
Febra ușoară
Tușe
Tusea, în special, este un simptom foarte deranjant, potrivit montavit.ro.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…