Categories: Ştiri sănătate

Anunțul de ultimă oră al ministrului Sănătății. Este oficial, ce se întâmplă în contextul evoluției actuale a pandemiei

Până astăzi, 10 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 99.684  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

41.010 pacienți au fost declarați vindecați și 12.568 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare (*cifrele privind pacienții vindecați și cei asimptomatici externați sunt în curs de actualizare, ca urmare a unor modificări tehnice survenite la aplicația de centralizare a datelor).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.380 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 25.185 s-au lucrat în ultimele 24 de ore.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 760 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În intervalul 09.09.2020 (10:00) – 10.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 47 de decese (25 bărbați și 22 femei). 2 dintre pacienții decedați nu au prezentat comorbidități. 25.185 teste au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

În contextul evoluției actuale a pandemiei, Ministerul Sănătății va propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, a anunțat astăzi la Pitești ministrul Nelu Tătaru.

El a mai spus că a solicitat spitalelor să facă eforturi pentru a permite accesul la tratament al unui număr cât mai mare de bolnavi non-COVID:

Nelu Tătaru: În aceste momente, odată cu starea de alertă, am solicitat fiecărui manager al fiecărui spital suport COVID să-şi reanalizeze situația, prezența patologiei COVID, iar, în măsura în care poate, să pregătească împreună cu direcția de sănătate publică din județele respective și un scenariu pentru cei cu patologie non-COVID, ori prin relocarea pacienților cu infecție SARS-CoV 2 în anumite pavilioane cu circuite separate, ori prin transferarea acestora, dacă sunt într-un număr mai mic și există posibilități și în altă parte, către cele de fază 1 sau fază 2, cele de boli infecţioase sau pneumoftiziologie.

Recent Posts

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

11 minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

31 de minute ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

51 de minute ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

o oră ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

2 ore ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

2 ore ago

Citeste si: