Din cuprinsul articolului
Cei care consumă produse lactate regulat trebuie să știece au descoperit cercetătorii. Toată lumea știe că produsele lactate sunt bune pentru organism, însă oamenii de știință vin cu noi explicații.
Anunț pentru cei care consumă produse lactate regulat! Laptele, în special laptele de vacă, a fost un element de bază al alimentației oamenilor de mii de ani, produsele lactate fiind foarte hrănitoare. În timp ce laptele de vacă este compus în procent de 87% din apă, restul de 13% este calciu, proteine, potasiu, fosfor și vitaminele B2 și B12.
Laptele este îmbogățit cu vitaminele A și D pentru a ajuta la prevenirea carențelor unor nutrienți. În ciuda numeroaselor beneficii aduse organismului, laptele a început să-și câștige o reputație proastă. Dincolo de preocupările legate de etica producției, consumul de lapte a fost considerat responsabil de numeroase probleme de sănătate: de la disconfort digestiv și creștere în greutate, până la afecțiuni renale.
Mai mult, beneficiile pentru sănătate ale produselor lactate au fost adesea exagerate. Iată cele mai cunoscute mituri legate de lapte, care sunt demontate pe baza studiilor, conform Mashed.com.
Laptele conține și carbohidrați, care nu numai că ajută organismul să funcționeze, ci și energie. Un studiu de la New England Journal of Medicine a constatat că laptele nu a avut nici un efect asupra scăderii sau creșterii în greutate.
Tot laptele conține urme de hormon de creștere bovin (BGH), denumit și somatotropină bovină. Acest lucru se datorează faptului că BGH este produs în mod natural de bovine pentru a regla diferite procese fizice, inclusiv producția de lapte. Unii fermieri folosesc o replică sintetică a acestui hormon, numită somatotropină bovină recombinată (rBST) pentru a crește producția de lapte.
Testele au arătat că laptele tratat cu rBST nu se distinge de laptele căruia i s-a administrat hormonul. Mai precis, 90% din rBST este distrus în timpul procesului de pasteurizare, în timp ce restul este descompus în timpul digestiei.
Pubertatea începe în stadii din ce în ce mai timpurii. Deși motivele exacte ale acestui fenomen sunt necunoscute, unii au atribuit această tendință hormonilor din lapte.
Mai precis, s-a sugerat că administrarea hormonului de creștere bovin recombinant (rbGH) la unele vaci, pentru a le crește producția de lapte, poate fi legată de pubertatea timpurie. În primul rând, cantitatea de hormon de creștere din lapte produsă de vacile tratate cu rbGH și de vacile care nu sunt tratate cu acest hormon este aproximativ aceeași.
Potrivit lui Mozaffarian, unele dintre beneficiile produselor lactate sunt următoarele:
„Aceste beneficii nu par să fie deloc legate de conținutul lor tradițional de grăsimi sau calciu sau vitamina D, ci de alte lucruri, de exemplu fermentarea brânzei sau probioticele prezente în iaurt”, a spus el.
„Probioticele din iaurt sunt bune pentru microbiomul nostru intestinal și, posibil, reduc riscul de diabet. Și brânza este de fapt primul produs fermentat consumat în Statele Unite și aflăm despre beneficiile pentru sănătate ale alimentelor fermentate precum kimchi sau varza murată.”
Specialistul recomandă pacienților să consume o porție de iaurt și brânză neîndulcită în fiecare zi dacă mănâncă lactate.
„Mai mult pentru beneficiile cardiometabolice decât pentru calciu și vitamina D ”, spune el, adăugând că dacă este un conținut scăzut de grăsimi sau grăsimi, nu pare să afecteze beneficiile pentru sănătate: „De ani de zile, am recomandat conținut scăzut de grăsimi sau lactate degresate, care nu au un gust foarte bun. Și le spun oamenilor, până când vom avea mai multe dovezi, chiar acum, alegeți conținut scăzut de grăsime sau plin de grăsimi, orice preferi.”
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…