Categories: Stil de viaţă

Anunț pentru cei care consumă produse lactate regulat! Ce au descoperit cercetătorii abia acum

Cei care consumă produse lactate regulat trebuie să știece au descoperit cercetătorii. Toată lumea știe că produsele lactate sunt bune pentru organism, însă oamenii de știință vin cu noi explicații.

Anunț pentru cei care consumă produse lactate regulat! Laptele, în special laptele de vacă, a fost un element de bază al alimentației oamenilor de mii de ani, produsele lactate fiind foarte hrănitoare. În timp ce laptele de vacă este compus în procent de 87% din apă, restul de 13% este calciu, proteine, potasiu, fosfor și vitaminele B2 și B12.

Laptele este îmbogățit cu vitaminele A și D pentru a ajuta la prevenirea carențelor unor nutrienți. În ciuda numeroaselor beneficii aduse organismului, laptele a început să-și câștige o reputație proastă. Dincolo de preocupările legate de etica producției, consumul de lapte a fost considerat responsabil de numeroase probleme de sănătate: de la disconfort digestiv și creștere în greutate, până la afecțiuni renale.

Mai mult, beneficiile pentru sănătate ale produselor lactate au fost adesea exagerate. Iată cele mai cunoscute mituri legate de lapte, care sunt demontate pe baza studiilor, conform Mashed.com.

Laptele, benefic pentru oase sănătoase? Fals

  • Oamenii au nevoie de un anumit nivel de calciu, în funcție de vârstă și sex. Copiii au nevoie de mult calciu, la fel ca persoanele de vârstă mijlocie și persoanele în vârstă. În timp ce un copil de șase luni are nevoie de doar 200 de mg de calciu pe zi, persoanele cu vârsta de peste 50 de ani ar trebui să urmărească un aport zilnic de calciu de 1.200 de mg.
  • Laptele integral conține calciu, dar nu este singura sursă – și nu vorbim doar despre alte produse lactate, cum ar fi brânza și iaurtul. O porție de spanac fiert oferă, de exemplu, 245 de mg calciu. Prin comparație, o cană de lapte cu 1% grăsime vine cu 305 mg de calciu. Unele cercetări sugerează chiar că un consum prea mare de lapte poate avea un efect dăunător asupra sănătății. Potrivit unui studiu, consumul a mai mult de trei pahare de lapte pe zi poate crește riscul de fracturi și deces.

Laptele degresat este doar lapte diluat! Adevărat sau Fals?

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
  • Deoarece laptele integral are un aspect mai gros și mai alb decât laptele care a avut grăsimea îndepărtată, presupunem că versiunile degresate sunt, de fapt, lapte diluat. Complet fals! Laptele degresat conține exact aceleași substanțe nutritive ca și laptele integral, minus grăsimea.
  • Laptele este comercializat cu niveluri diferite de grăsime, fiecare având un număr diferit de calorii. Dacă ești îngrijorat de aportul de grăsimi și calorii, poți opta oricând pentru lapte degresat. Grăsimea din laptele integral este cea care contribuie la gustul produsului. Sentimentul de sațietate poate ajuta la reducerea apetitului și la reducerea aportului de calorii, care contribuie la pierderea în greutate.

Laptele, cel mai controversat aliment

Laptele conține și carbohidrați, care nu numai că ajută organismul să funcționeze, ci și energie. Un studiu de la New England Journal of Medicine a constatat că laptele nu a avut nici un efect asupra scăderii sau creșterii în greutate.

Laptele este plin de hormoni de creștere?

Tot laptele conține urme de hormon de creștere bovin (BGH), denumit și somatotropină bovină. Acest lucru se datorează faptului că BGH este produs în mod natural de bovine pentru a regla diferite procese fizice, inclusiv producția de lapte. Unii fermieri folosesc o replică sintetică a acestui hormon, numită somatotropină bovină recombinată (rBST) pentru a crește producția de lapte.

Testele au arătat că laptele tratat cu rBST nu se distinge de laptele căruia i s-a administrat hormonul. Mai precis, 90% din rBST este distrus în timpul procesului de pasteurizare, în timp ce restul este descompus în timpul digestiei.

Pubertatea începe în stadii din ce în ce mai timpurii. Deși motivele exacte ale acestui fenomen sunt necunoscute, unii au atribuit această tendință hormonilor din lapte.

Mai precis, s-a sugerat că administrarea hormonului de creștere bovin recombinant (rbGH) la unele vaci, pentru a le crește producția de lapte, poate fi legată de pubertatea timpurie. În primul rând, cantitatea de hormon de creștere din lapte produsă de vacile tratate cu rbGH și de vacile care nu sunt tratate cu acest hormon este aproximativ aceeași.

Beneficiile pentru sănătate ale produselor lactate

Potrivit lui Mozaffarian, unele dintre beneficiile produselor lactate sunt următoarele:

  • Laptele este asociat cu un risc mai mic de hipertensiune arterială și accident vascular cerebral;
  • Brânza și iaurtul sunt legate de un risc mai scăzut de diabet;
  • Toate produsele lactate par să fie asociate cu o masă musculară mai mare și cu o masă mai mică de grăsime.

„Aceste beneficii nu par să fie deloc legate de conținutul lor tradițional de grăsimi sau calciu sau vitamina D, ci de alte lucruri, de exemplu fermentarea brânzei sau probioticele prezente în iaurt”, a spus el.

„Probioticele din iaurt sunt bune pentru microbiomul nostru intestinal și, posibil, reduc riscul de diabet. Și brânza este de fapt primul produs fermentat consumat în Statele Unite și aflăm despre beneficiile pentru sănătate ale alimentelor fermentate precum kimchi sau varza murată.”

Deci, câte produse lactate ar trebui să mănânci?

Specialistul recomandă pacienților să consume o porție de iaurt și brânză neîndulcită în fiecare zi dacă mănâncă lactate.

„Mai mult pentru beneficiile cardiometabolice decât pentru calciu și vitamina D ”, spune el, adăugând că dacă este un conținut scăzut de grăsimi sau grăsimi, nu pare să afecteze beneficiile pentru sănătate: „De ani de zile, am recomandat conținut scăzut de grăsimi sau lactate degresate, care nu au un gust foarte bun. Și le spun oamenilor, până când vom avea mai multe dovezi, chiar acum, alegeți conținut scăzut de grăsime sau plin de grăsimi, orice preferi.”

Recent Posts

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

10 minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

30 de minute ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

50 de minute ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

o oră ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

2 ore ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

2 ore ago

Citeste si: