Categories: Ştiri sănătate

Anul școlar 2022- 2023: ce reguli Covid trebuie să respecte elevii și profesorii

Anul școlar 2022 – 2023 începe pe data de 5 septembrie 2022, iar elevii, profesorii, cât și personalul auxiliar vor trebui să respecte anumite măsuri sanitare anti-Covid. 

După aproape trei ani de pandemie COVID-19, toată lumea se întreabă ce restricții și reguli sanitare impun autoritățile în școli.
Așadar, conform euronews.ro, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recomandat purtarea măștii în școli, cu excepția orelor de sport.

Măștile nu vor fi obligatorii

Totodată, în urma primei ședințe dintre Prefectură, reprezentanții inspectoratului școlar București și Ministerul Educației, Prefectul Capitalei a declarat cum va arăta situația în București.

Se pare că nici aici măștile nu vor fi obligatorii: „După părerea mea, nu avem un val îngrijorător pentru vreo epidemie, vor fi făcute acțiunile obișnuite de dezinsecție, de dezinfecție la unitățile școlare, însă alte măsuri suplimentare nu are nimeni în vedere pentru începerea anului școlar,

Sperăm să înceapă în condiții cât mai normal posibile. Nu va fi obligatorie purtarea măștii în niciun caz, pe ceea ce știm astăzi”, a declarat Toni Greblă, citează sursa menționată anterior.

Bilanț Covid

Ministerul Sănătății a anunțat în ultimul bilanț Covid, de pe 29 august că au fost 1.905 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 502 mai multe față de ziua anterioară. 332 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 111 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.936 cu 75 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 245 persoane, cu 15 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 245 pacienți internați la ATI, 200 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 381 sunt minori, 378 fiind internați în secții, cu 18 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, cu 6 mai puțini față de ziua anterioară.

Până pe 29 august, 66.639 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 28.08.2022 (10:00) – 29.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 2 decese (1 bărbat și 1 femeie), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 2 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 de ani și 1 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Ambii pacienții decedați prezentau comorbidități și erau nevaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.536 teste RT-PCR ( 1.182 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 354 la cerere) și 8.940 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.417.604 teste RT-PCR și 11.203.371 teste rapide antigenice.

Recent Posts

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

19 minute ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

49 de minute ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

o oră ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

2 ore ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 ore ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

12 ore ago

Citeste si: