Sari la conținut

Antiviralul și antibioticul natural cu cel mai larg spectru din lume! În plus, scade glicemia și stimulează imunitatea

grapefruit
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Cum poți reduce pofta de mâncare

Antiviral natural. Extractul obținut din sâmburii de grepfrut este un remediu foarte apreciat de mulți specialiști în medicină naturistă și i se spune chiar ”vedeta medicamentelor naturale.”

Mai exact, un antibiotic și antiviral natural, conține substanțe aromatice care alungă insectele și distrug animalele inferioare (protozoarele).

Mai conțin pigmenți (flavonoide) care distrug bacteriile, ciupercile parazite, virusurile și inhibă dezvoltarea unor formațiuni tumorale.

Antibioticul natural cu cel mai larg spectru

În compoziția sâmburilor de grepfrut se găsesc și substanțe amare, care stimulează imunitatea, reglează metabolismul zaharurilor și al grăsimilor.

Din cunoștințele actuale, complexul de substanțe extras din semințele de grepfrut este antibioticul natural cu spectrul cel mai larg din lume, pentru că distruge nu mai puțin de 800 de tulpini de bacterii, inclusiv unele rezistente la antibioticele de sinteză.

În plus, sâmburii de grepfrut, odată ajunși în organismul uman, au un efect de anihilare a toxinelor, ajută la scăderea colesterolului și glicemiei, stimulează imunitatea etc.

Semințele de grapefruit sunt un concentrat natural de vitamine A, C, E, săruri minerale, seleniu, zinc, antioxidanți și bioflavonoide capabile să stimuleze sistemul imunitar și să prevină îmbătrânirea celulară cauzată de radicalii liberi.

Semințe de grapefruit beneficii

  • Acțiunea antibacteriană și antivirală a extractului de semințe de grapefruit pare să fie eficientă și în combaterea temutului helycobacter pylori, herpes simplex, candida albicans și în tratamentul multor infecții care afectează sistemul gastro-intestinal.
  • Spectrul larg de acțiune și beneficiile semințelor de grepfred le fac ideale pentru o gamă largă de preparate medicinale, atât pentru uz intern, cât și extern.
  • Proprietățile lor antibacteriene puternice le fac un adjuvant valabil în tratamentul infecțiilor microbiene ale pielii, precum infecțiile faringiene, intestinale și ale urechii. Este eficient pe o gamă largă de microorganisme dăunătoare, cum ar fi bacteriile, ciupercile, drojdiile, mucegaiurile, paraziții și protozoarele.
  • La nivel local este util pentru combaterea gingivitei, afecțiunilor, halitozei, dar și acneei, tusei, durerii în gât, infecțiilor urechii, diareei, colitei. Având în vedere virtutile sale antibacteriene puternice, acesta poate fi adăugat atât detergenților de îngrijire personală (șampon, balsam, săpun, gel de duș).
  • De asemenea, poate fi adăugat la apa de gură și la pasta de dinți pentru îngrijirea igienei orale.
  • Acest extract este chiar asociat cu proprietăți anti-cancer (referindu-se mai ales la prevenirea cancerului de colon).

Semințe de grapefruit indicații și contraindicații

Semințele de grapefruit se găsesc sub formă de extract și sunt disponibile cu ușurință în farmacii și mediciniști. Le găsești sub formă de capsule, suplimente alimentare sau picături atât pentru alimente, cât și pentru uz extern.

Utilizarea lor trebuie să fie ghidată de medicul curant sau de medicul de ierburi de încredere. Este esențial să se țină seama de numeroasele interacțiuni cu alte terapii farmacologice .

De fapt, din 1989, s-a descoperit că aportul de extract de semințe de grapefruit (dar și de fructe sau suc proaspăt) poate interacționa negativ cu aportul anumitor medicamente.

ATENȚIE! Intern, extractul de semințe de grepfrut nu va fi administrat pacienților care iau medicație anticoagulantă sau tratamente de inhibare a sistemului imunitar. Extern, extractul de semințe de grepfrut nu se va aplica nediluat pe mucoase (vaginală, anală, bucală). Extractul de grepfrut nu se aplică în ureche, deoarece este extrem de iritativ, putând produce dureri atroce!

Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical! Orice remediu naturist discutați-l în prealabil cu medicul dv. curant.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel