Categories: Ştiri sănătate

Antiinflamatoare naturale. Cum reduci inflamația din organism?

Inflamația este răspunsul natural al organismului la un traumatism. Aceasta se manifestă în timpul infecțiilor cauzate de bacterii sau viruși, atunci când celulele albe din sânge luptă pentru a ne proteja de agenții  patogeni. De asemenea, se poate dezvolta și în cazul unei leziuni, când organismul încearcă să regenereze țesutul vătămat. Deși inflamația se poate reduce cu ajutorul medicamentelor, există o serie de antiinflamatoare naturale care îți pot oferi același efect, în mod natural. 

În cazul leziunilor acute, cauzate în general de un impact sau coliziune, cădere sau răsucire, durerea și umflarea țesutului sunt primele semne ale inflamației. Celulele inflamate elimină celulele vătamate și ajută vindecarea.

Anumite alimente și plante au, în mod natural, proprietăți antiinflamatorii și te pot ajuta să vindeci mai repede rănile sau infecțiile care produc inflamația, potrivit romedic.ro.

Simptomele inflamației:

  • durerea (din cauza substantelor eliberate de tesutul vatamat)
  • umflarea sau edemul (din cauza unui flux mai mare de fluide directionate in acea zona)
  • inrosirea (din cauza vasodilatatiei)
  • incalzirea (din cauza unui flux mai mare de sange)
  • pierderea functiei (din cauza durerii si edemului)

Antiinflamatoare naturale pentru ameliorarea durerii și inflamației

Ghimbir

Ghimbirul are proprietati de reducere a inflamatiei si de grabire a recuperarii musculare, mai ales in febra musculara. Reduce durerile de genunchi la pacientii cu artrita. Acesta are efecte asememanatoare cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, insa fara efecte secundare.

Cireșe

Ciresele au efect antiinflamator, de reducere a durerii si de grabire a procesului de vindecare. Se considera ca beneficiile vin de la antocianina continuta.

Scorțișoară

Scorțișoara are un conținut foarte ridicat în antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii. Conform unui studiu care a comparat activitatea antioxidantă a 26 de condimente, scorțișoara s-a plasat pe primul loc, înainte de alimente bine cunoscute pentru efectul lor antioxidant precum usturoiul sau oregano. De fapt, scorțișoara e atât de puternică încât poate fi folosită ca și conservant alimentar natural.

Lămâie

Acest beneficiu se datorează bioflavonoidelor, componente esențiale ale lămâilor. Întâlnite în special la nivelul cojii, pulpei și a părții de culoare albă a fructului, aceste elemente sunt foarte utile pentru ameliorarea leziunilor. Acționează ca un antibiotic natural puternic, putând ameliora orice tip de inflamație.

Papaya

Papaya este bogata in multe vitamine si minerale, printre cele mai importante sunt enzimele proteolitice, cu rol de reducere a durerii. Se considera ca acestea sunt la fel de puternic precum si alte medicamente antiinflamatoare non-steroidale.

 

 

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

12 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: