Din cuprinsul articolului
Anticoagulante naturale. Remediile naturale pot fi de mare ajutor și în cazul problemelor de circulație, având efecte de subțiere a sângelui, vasodilatator și de scădere a tensiunii arteriale.
Chiar dacă, majoritatea sunt lipsite de efecte secundare, e bine să cereți sfatul medicului înainte de a apela la orice suplimente sau medicamente.
Tromboflebita este o inflamație a venelor însoțită de formarea unor cheaguri de sânge. Aceste cheaguri de sânge pot bloca sau obstrucționa circulația în zona afectată, provocând complicații grave dacă cheagul se deplasează într-o parte importantă a sistemului circulator, cum ar fi creierul sau plămânii.
Tromboza (cheagul) se localizează la nivelul venelor din membrele inferioare (gambe, coapse), însă poate să apară în anumite condiții și la nivelul membrelor superioare (brațe) sau în alte localizări.
Extractele obținute din anghinare și măslin sunt foarte bogate în substanțe amare cu efect terapeutic util în tromboze, întrucât previn formarea de cheaguri, fără a mări riscul de hemoragie (fenomen nelipsit la anticoagulantele obișnuite).
De altfel, această acțiune anticoagulantă este dublată de un efect de scădere a colesterolului și trigliceridelor, și de un efect vasodilatator și hipotensor. Combinația de anghinare (Cinara scolymus) și frunze de măslin (Olea europaea) este foarte eficientă în tratamentul tromboflebitelor, inclusiv al celor profunde, precum și în preveirea trombozelor.
Salicilații din scoarța de salcie previn formarea cheagurilor de sânge, înlocuind cu succes aspirina de sinteză. Această aspirină naturală se recomandă mai ales persoanelor la care trombozele sunt recidivante, care au varice cu potențial de formare de cheaguri de sânge sau care sunt imobilizate la pat.
Extractul de turmeric (Curcuma longa) reduce riscul de a dezolta cheaguri de sânge în interiorul venelor și, în plus, ajută la dizolvarea celor existente.
Gingko biloba îmbunătățește circulația sângelui și previne apariția tromboflebitei, îndeosebi a celei care afectează venele profunde.
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…
Pensionarii din România care beneficiază de un sprijin financiar substanțial, ce constă într-o indemnizație suplimentară…
Anxietatea a devenit o experiență comună pentru mulți dintre noi. Zilnic, ne confruntăm cu factori…
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…