Anticoagulante naturale. Aceste alimente subțiază sângele și previn formarea cheagurilor

Din cuprinsul articolului

Anticoagulantele naturale sunt substanțe care reduc capacitatea sângelui de a forma cheaguri. Coagularea sângelui este un proces necesar, dar uneori sângele se poate coagula prea mult, ceea ce duce la complicații potențial periculoase.

Persoanele cu anumite afecțiuni medicale, cum ar fi bolile cardiace congenitale, pot avea nevoie de medicamente anticoagulante pentru a reduce riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Este esențial să discutați cu un medic înainte de a încerca aceste remedii, deoarece este posibil ca ele să nu funcționeze la fel de bine ca medicamentele și pot interfera cu unele medicamente eliberate pe bază de rețetă.

Ce trebuie făcut atunci când o persoană are sânge gros? Poliglobulia, policitemia sau cunoscută în mod obișnuit ca „sânge gros” este o anomalie în coagularea sângelui, care face sângele mai dens și mai predispus la coagulare.

Pentru tratarea acestui tip de sânge, medicamentele prescrise de medicul specialist pot fi consumate și însoțite de o dietă bogată în alimente anticoagulante naturale.

Anticoagulante naturale

Specialistul în reabilitare neurologică Neural ne amintește că unele alimente „acționează ca anticoagulanți naturali și pot împiedica formarea cheagurilor”. Printre acestea se numără:

  • Usturoiul conține proprietăți care reduc riscurile coronariene.
  • Ceapa, care trebuie consumată crudă pentru a exercita acest efect anticoagulant.
  • Ghimbirul ajută la fluidizarea sângelui. Cel mai bun mod de a-l consuma, în acest caz, este prin fierberea rădăcinii.
  • Vitamina E, care are, de asemenea, această calitate de fluidificare a sângelui, poate fi consumată prin alimente precum ouăle, grâul, migdalele, avocado și verdele cu frunze închise.
  • Turmericul poate fi adăugat în orice aliment, deși nu este indicat să îl amestecați cu alte anticoagulante, deoarece poate avea un efect advers.
  • Omega-3, care se găsește în somon, ton și păstrăv, este, de asemenea, ideal pentru a preveni coagularea sângelui.
    Pe de altă parte, rodia, unul dintre fructele pe care le consumăm cel mai puțin, ajută și ea la reducerea colesterolului rău.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

4 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

24 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

44 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: