Sari la conținut

ANTICOAGULANT natural! Condimentul care reduce riscul de a face cheaguri de sânge

anticoagulante
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Remedii naturale anticoagulante

Persoanele care consumă acest condiment prezintă riscuri scăzute de a face cheaguri de sânge. Acestea se formează pe pereții vaselor de sânge şi reprezintă un pericol pentru sănătate.

Dr. Deborah Lee susţine că oamenii care consumă acest condiment trăiesc fără cheaguri de sânge la bătrânețe: „nu există cheaguri chiar și în venele profunde, iar sângele nu se îngroașă”, spune medicul.

Ea recomandă includerea scorțișoarei în dietă, pentru că acest condiment conține substanțe naturale cu proprietăți anticoagulante, precum cumarina.

Cantitatea zilnică recomandată

“Cantitatea zilnică maximă de scorțișoară este de 8 mg pe zi pentru un adult care cântărește 81 kg. Cantitatea de cassia conținută în 1 linguriță variază de la 7 la 18 mg, în funcție de puterea scorțișoarei în sine. Este important să nu exagerați”, avertizează specialistul.

Potrivit dr. Lee, scorțișoara ajută la reducerea riscului de coagulare a sângelui și dizolvă trombii, dar înainte de a începe să o utilizați trebuie să consultați meicul curant. Cumarina poate interacționa cu diferite medicamente care diluează sângele și utilizarea lor simultană poate fi contraindicată.

„Dacă aveți probleme cronice de sănătate sau luați medicamente în mod regulat, consultați-vă doctorul de familie înainte de a începe să folosiţi acest condiment”, explică medicul.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Abundă în antioxidanţi

Vechii egipteni considerau scorțișoara mai valoroasă decât aurul, datorită disponibilității sale rare și a proprietăților sale medicinale și aromatice remarcabile.

Scorțișoara este bogată în potasiu, mangan, fier, cupru, seleniu și zinc, vitaminele din grupa A, B1, B2, B9, C, E, K. Antioxidantul polifenol MHCP acționează asupra receptorilor de insulină și reduce nivelul zahărului din sânge, astfel încât se recomandă ca scorţişoara să fie consumată de pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

„Studiile medicale arată că utilizarea acestui tip de condiment are un efect pozitiv asupra funcționării tuturor sistemelor vitale ale corpului. Scorțișoara crește tonul general, întărește imunitatea, ajută la concentrare, îmbunătățește memoria vizuală, are proprietăți antiinflamatorii și hemostatice”, spune medicul.

Un studiu a descoperit că scorţişoara administrată pentru mai mult de 20 de zile, în doze zilnice de 1/3/6 grame scade cantitatea totală de colesterol cu 12 – 26%, colesterolul LDL  cu 7 – 27%, glicemia cu 18 – 29% şi trigliceridele cu 23 – 30%.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Combinaţia terapeutică miraculoasă

„Amestecul vindecător de scorțișoară și miere este unul dintre cele mai eficiente și delicioase remedii. Scorţişoara multiplică beneficiile mierii – proprietăţile antibacteriene ale acestor două componente naturale sporesc funcţiile vitale, activează procesele metabolice şi ajută la combaterea virusurilor.

Se spune că amestecul este preferat de persoanele care suferă de ulcer şi/sau gastrită sau de cele care se confruntă cu greață, constipație şi alte tulburări digestive. Mierea este ușor descompusă de organism și calmează sistemul digestiv iritat. În plus, combate infecțiile cu E. coli și bacteriile H.Pylori.

Băutura de miere și scorțișoară se prepară astfel: Se dizolvă scorţişoara într-o cană cu 300 de ml de apă fierbinte. Se lasă să se răcească şi se adaugă 2 linguriţe de miere. Se bea o jumătate de pahar înainte de micul dejun și o jumătate de pahar înainte de a merge la culcare. Luați amestecul de trei ori pe zi în timpul unei răceli sau pentru a preveni virozele de sezon.

De asemenea, mierea și scorțișoara au capacitatea de a reduce inflamația. Pentru ameliorarea simptomelor date de artrită, preparați o pastă de miere și scorțișoară. Se aplică pe locul dureros și se masează cu mișcări blânde.

Contraindicaţii

Contraindicațiile pentru tratamentul scorțișoarei cu miere  se referă la cumarina, compusul din scorțișoară care poate provoca dureri de cap.

De asemenea, scorțișoara trebuie folosită cu prudenţă de persoanele care suferă de hipertensiune arterială și boli cardiovasculare. În plus, consumul excesiv de scorţişoară poate provoca toxicitate hepatică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel