Antibiotice naturale, soluția ideală pentru a combate infecțiile, fără efectele adverse ale antibioticelor clasice.
Antibioticele naturale sunt sigure și foarte eficiente. ”Nu atacă bacteriile bune, nu dezvoltă rezistență și, administrate corect, nu au efecte negative asupra organismului” arată Dr. Ruxandra Constantina, medic de familie și specialist Apifitoterapie.
Dr. Constantina subliniază că un consum nejustificat de antibiotice distruge flora microbiana saprofită și provoacă tulburări de digestie, dar și scăderea imunității generale și, în același timp, duce la apariția unor bacterii rezistente la tot mai multe antibiotice și crește pericolul de a nu mai avea antibiotice eficiente pentru o serie de infecții grave.
Pe site-ul său personal, dr. Ruxandra Constantina recomandă următoarele antibiotice naturale: echinaceea, argintul coloidal, mierea de albine, mierea de Manuka, uleiurile esențiale:
Echinaceea
”Echinaceea are acțiune imunostimulatoare, antibiotică, antivirală și poate fi administrată sub forma de tinctură, comprimate (ce conțin extract de echinaceea), suc proaspăt stabilizat”.
Tratamentul durează între 10 și 30 de zile, dar doza și tipul de administrare trebuie recomandate de medicul apifitoterapeut.
Argintul coloidal
”Argintul coloidal este considerat unul dintre cele mai puternice şi eficace antibiotice naturale; are un spectru foarte larg de acțiune, acționând contra a mai mult de 600 agenți patogeni, inclusiv acei germeni virulenți care au dezvoltat rezistența la antibiotice uzuale”.
Mierea de albine
Mierea de albine conține glucoză, fructoză, enzime, vitamine, săruri minerale, acizi organici. Din acest motiv, întărește sistemul imunitar și are acțiune antibacteriană și antivirală.
Mierea de Manuka
Aceasta este o miere monofloră, de origine din Noua Zeelandă.
Medicul subliniază că mierea de Manuka ”are proprietăți foarte puternice antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antifungice, antiseptice, antiinflamatorii și antifungice.”
Uleiuri esențiale
Dintre uleiurile esențiale, antibiotice naturale pot fi considerate cele de cimbru, de eucalipt, busuioc sau oregano.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…