Din cuprinsul articolului
ANPC impune noi reguli pentru mâncarea din restaurante și fast food. Care sunt modificările pe care Autoritatea le cere operatorilor din alimentația publică.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) impune noi reguli în alimentația publică, relatează Realitatea,net.
Jucătorii din alimentația publică vor fi obligați să înscrie pe etichete orice ingredient care apare într-o cantitate mai mare de 20 de grame în compoziția unui produs.
Care este motivul? Ei bine, scopul este ca orice consumator să știe cu exactitate ce ingrediente și în ce pondere se află în preparatele pe care le comandă la restaurant.
Noile măsuri sunt luate prin ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, publicat pe 21 septembrie.
Consumatorii trebuie informații privind declarația nutrițională și a aditivilor utilizați, care trebuie să fie disponibile și accesibile direct la locul de desfacere.
Noile reglementări se referă și la produsele vândute online, pe site-ul comerciantului sau prin comandă către firmele de livrare, astfel încât consumatorul să știe din start ce urmează să mănânce, notează Realitatea.net.
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…
În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…
La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…
Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…
Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…
Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…