Sari la conținut

ANM | Vremea se răcește brusc! Ne așteaptă viscole și temperaturi sub 0 grade. Când vom avea -10 grade Celsius

ANM | Vremea se răcește brusc! Ne așteaptă viscole și temperaturi sub 0 grade. Când vom avea -10 grade Celsius. Iată ce spune directorul ANM Florinela Georgescu.

Directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, a anunțat că temperaturile încep să scadă brusc, începând de mâine, 4 noiembrie.

Totuși, până la sfârșitul acestei luni vom reveni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care nu vor mai depăşi 15 grade Celsius, a declarat joi, directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu.

”Am înregistrat ieri foarte multe recorduri la nivelul ţării, mai ales în partea de sud a teritoriului. De mâine însă temperaturile încep să scadă.

Vom reveni până la sfârşitul acestei luni la un regim termic firesc, ceea ce înseamnă maxime care probabil spre sfârşitul lunii nu vor mai depăşi 15 grade Celsius.

Sigur, şi temperaturile minime este de aşteptat să scadă treptat”, a declarat joi, în cadrul conferinţei Focus Energetic, directoarea executivă al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, notează RTV.

Precipitațiile vor fi …

Mai îngrijorător este semnalul precipitaţiilor, deoarece a plouat destul de puţin în ultimele săptămâni, a spus aceasta.

”Nici pentru următoarele săptămâni din noiembrie nu aşteptăm cantităţi importante (de precipitaţii, n.r.). Per ansamblu, luna noiembrie ar putea fi ar putea fi una deficitară (…)

Precipitaţiile, oricum, în timpul iernii, climatologic vorbind, nu sunt foarte abundente”, a spus ea, vorbind de o medie de 30-40 de litri pe metrul pătrat în fiecare din lunile de iarnă.

Reprezentantul ANM nu exclude însă varianta unor episoade mai severe, cu ninsori abundente, temperaturi scăzute.

”Pentru luna decembrie deja nu este ieşit din comun să apară temperaturi minime în cursul nopţii de sub minus -10 grade.

Viscol în ianuarie

Iar un ianuarie normal înseamnă cea mai rece lună din an care poate aduce şi evenimente severe, de genul viscolelor. Acestea nu sunt excluse din niciuna din lunile de iarnă”, a mai spus Florinela Georgescu.

Este puţin probabil să avem episoade severe în luna noiembrie, judecând după prognoza următoarelor patru săptămâni.

”Ultimii ani ne-au arătat că nu este exclus ca manifestările de iarnă să se extindă, să mai apară şi în luna martie”, a precizat ea.

Forma precipitaţiilor va fi determinată de regimul temperaturilor.

”Este destul de posibil, ca şi iarna trecută, ca stratul de zăpadă cel mai consistent să îl avem în zona de munte, dar cred că vom putea vorbi de acest strat mai consistent mai degrabă din luna ianuarie încolo”, a mai spus Florinela Georgescu, citată de RTV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel