Categories: Ştiri sănătate

ANM: Oscilații mari de temperaturi. Iată cum va fi vremea în următoarele săptămâni

ANM: Oscilații mari de temperaturi. Iată cum va fi vremea în următoarele săptămâni, potrivit meteorologilor. Vom avea zăpadă de Crăciun? Și dacă da, unde?

Meteorologii avertizează că temperaturile din următoarele două săptămâni vor oscila puternic, perioadele reci alternând cu cele mai calde.

Trebuie să fim foarte atenți că aceste oscilații mari de temperatură pot favoriza virozele respiratorii.

În prognoza meteo emisă pentru intervalul 12-25 decembrie se anunță destule ploi și ninsori.

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de oscilații termice semnificative, perioadele reci alternând cu cele mai calde.

BANAT

Astfel, în primele zile și cu probabilitate mare și în perioada 18-20 decembrie, valorile termice se vor situa sub cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 0…2 grade și ale minimelor de -7…-4 grade.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi apropiate sau peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate în zilele de 15 și 16 decembrie, cu 9…13 grade ziua și 3…6 grade noaptea, mediat regional.

În perioada 14 -18 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații mai frecvente și temporar mai intense- predominant ploi la început, apoi mixte.

În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile pe spații mici.

CRIŞANA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vor fi oscilații termice importante, perioadele reci alternând cu cele de vreme caldă.

Astfel, în primele zile și cu probabilitate mare și în perioada 18-20 decembrie, temperatura aerului va avea valori sub cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de -1…3 grade și ale minimelor de -8…-4 grade.

În restul timpului se vor înregistra valori apropiate sau chiar peste cele normale în această lună, cu cele mai ridicate în zilele de 15 și 16 decembrie, cu 9…14 grade ziua și 3…7 grade noaptea, în medie regională.

În perioada 14 -18 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații mai frecvente și temporar mai intense- predominant ploi la început, apoi mixte.

În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile pe spații mici.

TRANSILVANIA

Cele două săptămâni de prognoză vor fi caracterizate de alternața perioadelor de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obișnuit.

Astfel, cel mai frig va fi în primele zile și cu probabilitate mare și în perioada 18-20 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 0…2 grade și ale minimelor de -12…-7 grade, cu valori chiar mai scăzute în zonele depresionare.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi ușor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 și 17 decembrie, cu 6…13 grade ziua și 0…4 grade noaptea, mediat regional.

În perioada 15 -19 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse – predominant ploi la început, apoi și ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile pe spații mici.

MARAMUREŞ

Perioada celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizată de alternața intervalelor cu vreme rece cu cele mai calde decât în mod obișnuit. Astfel, cel mai frig va fi în primele zile și cu

probabilitate mare și între 18 și 20 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de -2…2 grade și ale minimelor de -7…-4 grade.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi ușor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate în zilele de 15 și 16 decembrie, cu 6…11 grade ziua și 1…4 grade noaptea, mediat regional.

La începutul intervalului de referință pe spații mici vor fi ninsori slabe, iar în perioada 15 -18 decembrie, va crește probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse – predominant ploi la

început, apoi și ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile izolat.

MOLDOVA

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de oscilații termice semnificative, perioadele reci alternând cu cele mai calde.

Astfel, în 13-14 decembrie și între 18 și 20 decembrie, vor fi medii ale maximelor de 0…3 grade și ale minimelor de -8…-4 grade, valori de altfel normale pentru această regiune în luna decembrie.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi în general peste cele climatologic specifice, valorile cele mai ridicate fiind estimate în zilele de 15 și 16 decembrie, cu 6…11 grade ziua și 0…4 grade noaptea, mediat regional.

În perioada 16 -18 decembrie, va crește probabilitatea pentru precipitații – predominant ploi la început, apoi și ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe, vor fi posibile trecător și pe spații mici.

DOBROGEA

Perioada celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizată de oscilații termice importante, zilele cu vreme rece alternând cu cele în care temperaturile vor crește semnificativ;

la debutul intervalului se va resimți o răcire semnificativă, astfel încât media maximelor va ajunge la 3…6 grade, iar a minimelor la -4…0 grade, valori asemănătoare fiind estimate și pentru perioada 18-21 decembrie.

În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 15 și 17 decembrie, cu 10…15 grade ziua și 3…7 grade noaptea, mediat regional.

Precipitații locale, mixte, vor fi în noaptea de 12 spre 13 decembrie.

Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ va crește între 17 și 19 decembrie, în restul intervalului acestea fiind posibile izolat și trecător.

MUNTENIA

Perioada celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizată de oscilații termice importante, zilele cu vreme rece alternând cu cele în care temperaturile vor crește semnificativ;

la debutul intervalului se va resimți o răcire semnificativă, astfel încât media maximelor va fi de 3…6 grade, iar a minimelor de -6…-2 grade, valori asemănătoare fiind estimate și pentru perioada 18-21 decembrie.

În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 15 și 17 decembrie, cu 9…13 grade ziua și 0…5 grade noaptea, mediat regional.

Precipitații locale vor fi în noaptea de 12 spre 13 decembrie, apoi probabilitatea ca aceastea să se semnalaze pe arii extinse va crește între 16 și 19 decembrie, în restul intervalului fiind posbilie izolat și trecător.

OLTENIA

Perioadele de vreme mai rece vor alterna cu cele în care vremea se va încălzi semnificativ. Astfel, în 13 și 14 decembrie și din nou între 18 și 21 decembrie vor fi medii ale maximelor de 2…5 grade și ale minimelor de -9…-5 grade.

În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 15 și 17 decembrie, cu 6…12 grade ziua și 0…5 grade noaptea, mediat regional.

În perioada 15 -19 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații – predominant ploi la început, apoi și lapoviță sau ninsoare.

În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile pe spații mici.

Cum va fi vremea la munte

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de alternața perioadelor de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obișnuit.

Astfel, cel mai frig va fi în primele zile și în perioada 18-20 decembrie când vor fi medii ale maximelor de -8…-2 grade și ale minimelor de -15…-9 grade.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi ușor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 și 17 decembrie, cu 1…8 grade ziua și -4…4 grade noaptea, în medie.

La începutul intervalului, pe alocuri, vor fi ninsori slabe. În perioada 15 -19 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații, la început mixte, apoi ninsori.

În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile izolat, potrivit Descoperă.ro.

Recent Posts

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

21 de minute ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

51 de minute ago

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

o oră ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

11 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

11 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

12 ore ago

Citeste si: