Din cuprinsul articolului
Meteorologii anunţă schimbări radicale ale condiţiilor meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza până la finalul acestei săptămâni.
În majoritatea zonelor țării vom avea temperaturi în ușoară scădere față de intervalul precedent, iar în a doua parte a zilei vom avea parte de furtuni puternice și vijelii. În zona Moldovei, dar și în centrul sau sudul țării, vom avea zile în care temperaturile vor scădea brusc, cu maxime de 22-23 de grade, în special în Moldova.
Cerul va fi mai mult senin, exceptând extremitatea de est a teritoriului, unde vor fi unele înnorări și izolat averse slabe.
Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, pe arii restrânse, în estul țării. Temperaturile minime se vor situa între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24 de grade în Dealurile de Vest.
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.
În estul, sud-estul și parțial în centrul țării, valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, iar în rest se vor menține cu mult peste mediile multianuale (cu 7…10 grade), astfel încât vremea va continua să fie călduroasă, caniculară în Banat, Crișana, local în Oltenia și în sud-vestul Munteniei, unde și disconfortul termic va fi ridicat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) în jurul pragului de 80 de unități.
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse și descărcări electrice, după-amiaza și seara, local în zona de munte și în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest, iar noaptea ploi locale se vor semnala în nord-estul teritoriului. Pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în Carpații Meridionali și în zona deluroasă din sud, aversele vor avea și caracter torențial, astfel că, în intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp. Izolat vor fi condiții de grindină.
Vântul va sufla slab și moderat, cu uneleintensificări în regiunile estice, dar și în timpul ploilor, în general cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 36 de grade, iar cele minime între 10 și 22 de grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 7 grade.
Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade, potrivit ANM.
Vremea va continua să se răcorească în nord-estul teritoriului, iar temperaturile vor fi în scădere și în nord-vest, centru și sud-est, dar se vor situa în continuare peste normele perioadei; în vest și în sud-vest se va menține vremea călduroasă, însă caniculă va mai fi doar pe suprafețe mici.
Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în nordul Moldovei și depresiunile din estul Transilvaniei și 34…35 de grade în Banat și sudul Olteniei.
În nord-estul țării și în zona Carpaților Orientali, nebulozitatea va fi persistentă și temporar va ploua, iar începând din orele după-amiezii înnorările se vor accentua în Carpații Meridionali și Occidentali și zona submontană a acestora, unde local vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat cantitățile de apă vor fi însemnate (15…25 l/mp). În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar averse slabe vor fi posibile izolat. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări la munte, local în regiunile estice și pe suprafețe mici în rest. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, pe alocuri mai coborâte în nord și în centru, cu precădere în zonele depresionare, spre 9 grade.
Valorile termice vor continua să se pondereze, dar se vor menține peste mediile multianuale, caracterizând o vreme călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza și seara. Vântul va sufla slab și moderat.
Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.
Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru prima decadă a lunii septembrie în majoritatea regiunilor, exceptând cele nord-estice, unde vor fi apropiate de mediile multianuale.
În Banat, Oltenia, Moldova și la munte, cerul va avea înnorări temporar accentuate, va ploua, mai ales sub formă de aversă și local se vor semnala descărcări electrice. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată.
Vântul va avea intensificări în sudul Banatului, iar în rest, va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 de grade în Moldova și 33 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 10…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20…21 de grade pe litoral.
Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru prima decadă a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.
În jumătatea vestică a țării, vremea va fi în general instabilă, iar temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate, va ploua, mai ales sub formă de aversă și local se vor semnala descărcări electrice. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate.
În restul teritoriului, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, cerul va fi variabil și doar pe suprafețe mici vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu ușoare intensificări în cursul zilei.
Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 20 de grade pe litoral.
Temperaturile se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil. Vântul va avea ușoare intensificări în cursul zilei, iar noaptea va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…