Sari la conținut

ANM: 7 ALIMENTE care ne apără de frig. Ce trebuie să mâncăm atunci când temperatura scade până la -20 de grade

iarna
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum sa atenuezi durerile articluare pe timp de iarna

ANM a emis o atenționare meteoroliogică. Gerul se va instala în România, iar temperatura va scădea până la -20 de grade. În acest context, aceștia vin cu o recomandare pentru toți românii.

Meteorologii au anunțat temperaturi minime de până la -20 de grade în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Ciocolata neagră, usturoiul sau ghimbirul se numętesc printre alimentele care țin de frig.

Alimente care ne apără de frig

Pe lângă faptul că trebuie să ne îmbrăcăm bine în această perioadă și să bem băuturi calde pentru a ne încălzi, specialiștii recomandă consumul anumitor alimente care ne vor proteja de ger, potrivit dietetik.ro.

Sursă: Pexels

ANM: 7 ALIMENTE care ne apără de frig. Ce trebuie să mâncăm atunci când temperatura scade până la -20 de grade

Specialiștii au demonstrat de-a lungul timpului că anumite alimente ne protejează organismul de frig. Pe lângă ciocolata neagră, ghimbir sau usturoi, ei spun că mai sunt încă patru alimente esențiale.

Lista alimentelor pe care să le consumi ca să nu-ți fie frig:

„1. Ardei iute. Simți că-ți iau foc și urechile când mănânci ardei iute, nu? Asta pentru că îți pune sângele în mișcare și crește temperatura corporală grație capsaicinei, substanță care îl face să fie iute.

2. Ciocolată neagră. Ciocolată bogată în cacao, adică cea amăruie, are un efect puternic de îmbunătățire a circulației datorită flavonoizilor.

3. Ghimbir. Ceaiul de ghimbir este recomandat pentru tratarea răcelilor, dar este la fel de eficient și în prevenirea acestora. Substanțele conținute de ghimbir transformă mâncarea în căldură prin procesul de ardere a grăsimilor.

4. Piper negru. Acest condiment stimulează puternic sistemul nervos și intensifica senzația de căldură resimțită de corp.

5. Alimente bogate în proteine. Carnea este bogată în proteine care ajută organismul să-și regleze temperatura internă optimă.

6. Grăsimi sănătoase. Poți consuma ulei de cocoș, somon, avocado și nuci pentru că acestea au un conținut mare de grăsimi sănătoase care sunt extrem de utile în procesul termogenezei.

7. Usturoi. Acesta are un efect excelent asupra circulației, în special cea din zona extremităților”, potrivit ANM.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel