Categories: Știrile zilei

Animalul domestic care poate detecta un miros de la 8 km distanță. Dorme doar patru ore pe zi și are multe gene comune cu oamenii

În decursul timpului, animalele s-au dezvoltat și s-au adaptat la propriul mediu. Anumite animale au ajuns să coabiteze cu oamenii, dovedind o abilitate extraordinară de coexistență.

Cum se comportă vacile? Cât de complex este comportamentul lor. Aspecte pe care mulți oameni nu le cunosc despre aceste animale

Lumea animalelor este una complexă și fiecare dintre aceste specii are caracteristicile sale proprii. Anumite animale, cu toate că sunt uimitoare, nu sunt deloc de interes pentru oameni. Așa este cazul vacilor, prețuite în principal datorită cărnii și laptelui lor.

Însă, pe lângă beneficiile pe care le au oamenii de la vaci, animalele acestea sunt complexe. Văcuțele au caracteristici uimitoare care îi pot lăsa pe unii oameni fără cuvinte.

În mod obișnuit, vacile sunt considerate animale obișnuite și plictisitoare. Dincolo de aparențe, vacile au comportamente incredibile, iar unele dintre acțiunile lor sunt de-a dreptul deosebite.

Probabil că puțină lume cunoaște acest aspect, dar în decursul unei zile, vacile petrec aproximativ 15 ore întinse. Însă acest lucru nu înseamnă că dorm. În fapt, vacile dorm doar 4 ore. Dacă acestea nu se odihnesc îndeajuns, efectele se vor face simțite în ceea ce privește productivitatea lor.

De ce sunt vacile la fel de dăunătoare pentru mediu ca și mașinile

În mod surprinzător sau nu, 80% din genele vacilor sunt în comun cu cele ale oamenilor. Acest lucru reiese din studiile efectuate în 2009 care s-au axat pe cartografierea genomului bovin.

O altă caracteristică uimitoare a vacilor este că nu disting culoarea roșie. Pe cât de paradoxal ar părea, taurii din țarcuri nu sunt incomodați de culoarea roșie, ci de fluturarea acesteia.

Vacile atribuie o mare importanță legăturii umane. Din acest motiv, s-a concluzionat că vacile care au un favorit pe care l-au primit de la proprietarii lor sunt mai productive. O vacă cu un nume al ei poate produce cu 250 de litri mai mult lapte decât o vacă fără el.

Vacile au simțuri foarte bune. Mirosul este cel mai puternic simț al lor. Vitele pot simți un miros specific, familiar sau necunoscut, la o distanță de 8 kilometri.

În cursul mestecării sau, mai exact, al procesului de rumegare, vacile degajă cantități mari de metan în atmosferă. Conform cercetătorilor, vacile sunt dăunătoare pentru mediu din aceste motive.

Nu numai emisiile de metan sunt dăunătoare. Oamenii de știință afirmă că eructația vacilor este atât de nocivă precum eructația mașinilor.

Recent Posts

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

12 minute ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

32 de minute ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

51 de minute ago

Leac din bătrâni pentru ciocurile din călcâie. Lidia Fecioru: După 3-4 aplicări încep să se dizolve

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a propus un leac pentru ciocurile din călcâie. După spusele ei, ciocurile…

o oră ago

Pr. Cleopa: Cel mai mare demon! Îl invoci fără să ştii chiar pe pomelnic

Din învățămintele rămase de la Părintele Cleopa, descoperim cel mai mare demon pe care noi…

2 ore ago

Vești noi pentru seniori. Ce se întâmplă cu pensionarii care au venituri mai mici de 3.000 de lei

Vești noi pentru seniori. Seniorii cu venituri mai mici de 3.000 de lei ar putea…

2 ore ago

Citeste si: