Din cuprinsul articolului
Angina pectorală este o durere foarte frecventă la mulți oameni, deoarece este cauzată de fluxul sanguin redus către inimă. Așadar, acest tip de durere este un simptom al bolii coronariene.
Potrivit Clinicii Mayo, aceasta se mai numește și „angina pectorală”, care se caracterizează în principal prin generarea de durere constrictivă și presiune în piept. Persoanele cu această durere simt adesea o greutate mare pe piept care poate limita respirația.
În general, această durere este frecventă și durează puțin, dar atunci când devine persistentă este important să consultați imediat un medic pentru a evalua cauza și a determina tratamentul în timp util.
Există unii factori de risc care cresc posibilitatea de a avea angină pectorală. De vină pot fi vârstă înaintată, adică adulți în vârstă de peste 60 de ani, istoric familial; consumul de tutun; Diabet; tensiune arterială crescută; stil de viata sedentar; obezitatea și stresul emoțional.
Clinica Mayo subliniază că angina pectorală are diferite tipuri și de aceea le explică pe cele mai frecvente și pe cele cărora ar trebui să le acorde mai multă atenție:
Angina pectorală stabilă: Acesta este cel mai frecvent tip de angină pectorală, deoarece apare de obicei în timpul activității fizice și dispare odată cu repausul sau cu utilizarea medicamentelor prescrise de medic. Acest tip de durere este previzibil și durează puțin, între cinci și trei minute.
Angina pectorală instabilă: se caracterizează prin faptul că este imprevizibilă și apare atunci când corpul este în repaus. Acest tip de angină este de obicei severă, durează aproximativ 20 de minute sau chiar mai mult. Ca atare, durerea nu dispare cu odihnă sau cu medicamente, iar fluxul sanguin nu se îmbunătățește în timp. De multe ori această durere oprește circulația oxigenului către inimă și acolo apare un atac de cord.
Varianta de angină pectorală: este cunoscută și sub numele de angina pectorală Prinzmetal și principala sa cauză sunt spasmele în arterele inimii care reduc temporar fluxul sanguin. Unul dintre simptomele care caracterizează acest tip de durere este presiunea intensă asupra pieptului, care poate fi ameliorată adesea cu medicamente.
Angina pectorală produce unele simptome specifice: arsuri în zonă, inflamație, presiune și durere, constrângere. De asemenea, puteți simți durere în brațe, gât, maxilar, umăr și spate. Pe lângă aceasta, în mai multe cazuri apar amețeli, oboseală, greață și transpirație excesivă.
Când angina pectorală apare la femei, aceasta poate provoca alte simptome, cum ar fi durerea de stomac, scurtarea respirației.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…