Anghinarea este poate cea mai cunoscută plantă din regiunea mediteraneană, având o mulțime de proprietăți curative. Se pare că aceasta poate contribui și la scăderea colesterolului și implicit diminuează riscul de accident vascular cerebral. Despre beneficiile acestei plante cu proprietăți medicinale poți afla din articolul pe care ți l-am pregătit.
Având un conținut ridicat de cinarină, un compus al potasiului cu rol puternic antioxidant, diuretic și de protecție împotriva substanțelor nocive din organism, anghinarea este un remediu natural de elită. Mai mult, așa se explică de ce specialiștii o indică atunci când o persoană are probleme cu colesterolul, fiind recomandat pentru reducerea colesterolului, în problemele digestive, asigură detoxifierea organismului și funcționarea corectă a ficatului.
Medicii atrag atenția că nivelul ridicat al colesterolului LDL produce îngroșări și chiar blocări ale arterelor, putând fi cauza unui infarct miocardic sau a unui accident vascular cerebral. În schimb, colesterolul benefic HDL conține antioxidanți, proteine și un nivel scăzut de lipide, având efecte benefice asupra sistemului cardiovascular. Planta de anghinare acționează într-un mod complex asupra organismului, ea determină scăderea nivelului de colesterol LDL și simultan stimulează colesterolul HDL din pricina conținutului bogat în nutrienți și a proprietăților variate ale acestora.
Beneficiile consumului de anghinare
Îmbunătățirea funcționării bilei – Dischinezia biliară sau “ bila leneșă” este cel mai adesea determinată de consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi sau foarte condimentate, un nivel ridicat de stres sau lipsă activităților fizice. Pulpa de anghinare are un conținut ridicat de antioxidanți din familia polifenolilor, care au rolul de a stimula procesul de funcționare a bilei.
Stabilizarea nivelului glicemic – anghinarea asigură aproximativ un sfert din doza zilnică recomandată de fibre ce reglează indexul glicemic din sânge, normalizează metabolismul și ajută la controlarea apetitului.
Reducerea nivelului de colesterol – nivelul ridicat de cianină din compoziția anghinarei asigură un nivel scăzut al colesterolului LDL prin stimularea eliminării grăsimilor și mai mult decât atât, ajută la menținerea unei valori constante a colesterolului benefic. Datorită acțiunii intensive a anghinarei asupra grăsimilor din organism, această plantă determină și bună funcționare a sistemului cardiovascular, care este în corelație directă cu nivelul grăsimilor din sânge.
Având o acțiune puternic antioxidantă – anghinarea se află printre plantele cu cea mai bogată compoziție în antioxidanți, clasându-se pe locul 7 dintr-o serie de peste 1000 de alimente cu rol în detoxifierea organismului. Astfel, aceasta asigură protecția împotrivă acțiunii nocive a radicalilor liberi și a depunerilor de grăsime la nivelul vaselor de sânge, previne îmbătrânirea celulelor, scade riscul instalării obezității.
Prevenirea hipertensiunii arteriale – un alt nutrient important conținut de anghinarea este potasiul, unul dintre mineralele cu beneficii vitale asupra sistemului cardiovascular și secreției optime a bilei.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…