Sfaturi de la neurochirurgul Ionuț Gobej. Cum descoperi un anevrism cerebral

Din cuprinsul articolului

Anevrismul cerebral simptome. În cazul anevrismelor rupte 30% din pacienți decedează înainte de a ajunge la spital, 40% rămân cu deficite neurologice majore și doar 30% prezintă un status neurologic acceptabil.

Cum descoperi un anevrism la timp și când e durerea de cap un semn de alarmă aflăm de la dr. Ionuț Gobej, medic primar neurochirurg, în video-ul următor:

În fiecare fiecare an, aproximativ 10 persoane din 100.000 prezinta o ruptură de anevrism. Riscul unei rupturi anevrismale în cadrul evoluției naturale este de aproximativ 3%. În cazul anevrismelor rupte 30% din pacienți decedează înainte de a ajunge la spital, 40% rămân cu deficite neurologice majore și doar 30% prezintă un status neurologic acceptabil.

Anevrismul cerebral simptome

  • Un diagnostic grav. O urgență. Cum au fost abordați acești pacienți, aflați în această situație de risc major în această perioadă pandemică? Au avut acces la diagnosticare și tratament în spitale?
  • Care sunt cauzele producerii acestor anevrisme? Cand o durere de cap devine acel “fulger din senin” care prevestește un anevrism cerebral? Ce alte simptome care ar putea să conducă pacientul către medic?
  • Cum se clasifică anevrismele? Hemoragia subarahnoidiană este cea mai frecventă formă de prezentare a anevrismelor cerebrale. Este aceasta ce se poate întâmpla mai grav unui om?
  • Care este conduita chirurgicală în anevrismele fără hemoragie? Care este tratamentul anevrismelor de mari dimensiuni? Cât de importantă este localizarea unui anevrism?
  • Ce progrese s-au făcut în chirurgia anevrismelor în ultimii ani? Ce se poate face diferit pentru a aduce plus valoare actului chirurgical?
  • Vârsta medie pentru ruptura anevrismală este 50 de ani. Se recomandă tratarea anevrismelor la pacienții cu varstă înaintată, cu probleme medicale importante? Există o varstă limită rezervată acestor intervenții?
  • Cum se pot complica anevrismele, care sunt riscurile netratării lor la timp? Ce alte riscuri există? Ce tip de anestezie necesită aceste intervenții?

Aflăm răspunsurile la toate aceste înrebări din video-ul Docplay de mai sus.

Recent Posts

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

18 minute ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

48 de minute ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

o oră ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

2 ore ago

HOROSCOP. ZODIILE care vor păși cu dreptul în 2025 şi vor fi protejate de astre

În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…

2 ore ago

STUDIU. Utilizarea reţelelor sociale, rol important în reducerea simptomelor depresiei

Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…

3 ore ago

Citeste si: