Anemia feriprivă. Ce alimente bogate în fier poți include în dieta ta pentru a-i asigura organismului cantitatea necesară?

Anemia feriprivă se caracterizează printr-un deficit de fier din sânge. Acest mineral este esențial pentru transportarea eficientă a oxigenului din plămâni în tot organismul. În lipsa acestuia, nivelul celulelor roșii din sânge scade, iar organismul nu mai poate asigura cantitatea necesară de oxigen organismului.

Anemia feriprivă poate fi tratată prin suplimentarea nivelului de fier din organism. Acest lucru se poate realiza atât prin administrarea suplimentelor alimentare, cât și prin consumul alimentelor cu un conținut ridicat de fier, în mod natural. Fierul este esențial pentru organism, întrucât contrinuie la producerea globulelor roșii necesare pentru transportul eficient de oxigen în organism. Ce alimente poți introduce în dieta ta, pentru a asigura nivelul optim de fier necesar organismului?

Legume

Acestea pot fi adăugate atât în preparate gătite, cât și în salate. Unele legume au un conținut ridicat de fier, precum broccoli, spanac, ardei gras, roșii, urzici, salată verde, dovleac, sfeclă roșie și mazăre.

Carne, în special cea roșie

Atât carnea roșie ( vită, miel, porc), cât și carnea albă (pui, curcan, rață), sunt surse excelente de fier. De asemenea, acest mineral se regăsește în cantități mari și în anumite organe, precum ficatul rinichii sau inima.

Fructe

Fructele, pe lângă conținutul de fier, au și o cantitate mare de vitamina C. Această vitamină facilitează absorbția de fier în organism. Când vine vorba despre fructe, cele mai bogate în fier sunt: caisele uscate, prunele, stafidele, portocale, mandarine, kiwi, ananas, căpșuni, papaya, pepene galben și grapefruit.

Pește

Peștele este o sursă excelentă de fier și asigură o cantitate optimă. Cele mai bune tipuri sunt stridiile în conservă, crab, somon, ton, creveti, sardine la conservă.

Nuci și semințe

Nucile și semințele sunt bogate în fier și pot fi consumate în preparate sau ca atare. Migdalele, nucile, alunele, semințele de dovleac și floarea soarelui, semințele de quinoa sunt câteva surse indicate.

 

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

6 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

26 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

46 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: