Anemia feriprivă. Ce alimente bogate în fier poți include în dieta ta pentru a-i asigura organismului cantitatea necesară?

Anemia feriprivă se caracterizează printr-un deficit de fier din sânge. Acest mineral este esențial pentru transportarea eficientă a oxigenului din plămâni în tot organismul. În lipsa acestuia, nivelul celulelor roșii din sânge scade, iar organismul nu mai poate asigura cantitatea necesară de oxigen organismului.

Anemia feriprivă poate fi tratată prin suplimentarea nivelului de fier din organism. Acest lucru se poate realiza atât prin administrarea suplimentelor alimentare, cât și prin consumul alimentelor cu un conținut ridicat de fier, în mod natural. Fierul este esențial pentru organism, întrucât contrinuie la producerea globulelor roșii necesare pentru transportul eficient de oxigen în organism. Ce alimente poți introduce în dieta ta, pentru a asigura nivelul optim de fier necesar organismului?

Legume

Acestea pot fi adăugate atât în preparate gătite, cât și în salate. Unele legume au un conținut ridicat de fier, precum broccoli, spanac, ardei gras, roșii, urzici, salată verde, dovleac, sfeclă roșie și mazăre.

Carne, în special cea roșie

Atât carnea roșie ( vită, miel, porc), cât și carnea albă (pui, curcan, rață), sunt surse excelente de fier. De asemenea, acest mineral se regăsește în cantități mari și în anumite organe, precum ficatul rinichii sau inima.

Fructe

Fructele, pe lângă conținutul de fier, au și o cantitate mare de vitamina C. Această vitamină facilitează absorbția de fier în organism. Când vine vorba despre fructe, cele mai bogate în fier sunt: caisele uscate, prunele, stafidele, portocale, mandarine, kiwi, ananas, căpșuni, papaya, pepene galben și grapefruit.

Pește

Peștele este o sursă excelentă de fier și asigură o cantitate optimă. Cele mai bune tipuri sunt stridiile în conservă, crab, somon, ton, creveti, sardine la conservă.

Nuci și semințe

Nucile și semințele sunt bogate în fier și pot fi consumate în preparate sau ca atare. Migdalele, nucile, alunele, semințele de dovleac și floarea soarelui, semințele de quinoa sunt câteva surse indicate.

 

Recent Posts

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

4 minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

33 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

43 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

o oră ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Citeste si: