Ananasul, leacul împotriva multor boli necruţătoare

Ananasul este un fruct remarcabil datorită aromei sale, dulci și exotice, dar şi datorită faptului că este unul dintre cele mai sănătoase alimente.

Ananasul facilitează digestia, protejează ficatul iar sucul său are un efect antihelmintic, ajutând la eliminarea viermilor intestinali. Iată şi alte efecte benefice pe care le are:

–         Ajută digestia şi are efecte antiinflamatoare;

–         Întăreşte sistemul imunitar;

–         Conţine o enzimă specifică, numită bromelaina, supranumită şi “enzima care mănâncă grasime”;

–         Dacă aveţi tensiune arterială ridicată, reţineţi că substanţele conţinute în ananas au proprietatea de a normaliza tensiunea şi reduc coagularea sângelui, prevenind formarea cheagurilor de sânge;

–         Oferă un plus de energie datorită conţinutului de mangan

–         Protejează ficatul;

–         Puterea antioxidantă a ananasului întârzie îmbătrânirea;

–         Contribuie la eliminarea toxinelor prin urină, împiedicând apariţia bolilor de rinichi;

–         Previne diabetul: consumat frecvent, reduce nivelul zahărului în sânge;

–         Favorizează diureza;

–         Protejează împotriva radicalilor liberi, ţinând la distanţă bolile cardiovasculare. Fiecare porţie în plus de fructe şi legume adaugată în regimul alimentar zilnic îţi reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă şi a cancerului;

–         Asigură o digestie perfectă, datorită conţinutului ridicat de fibre;

–         Cuprul conţinut de fruct are un rol-cheie în menţinerea sănătăţii oaselor. Cercetările au arătat că persoanele care au o dietă bogată în cupru se confruntă mai puţin cu pierderea densităţii osoase, având şi un risc mai scăzut de osteoporoză;

–         Previne placa dentară şi apariţia bolilor gingiilor, deoarece este bogat în vitamina C;

–         Previne degenerescenţa maculară

Ananasul este o sursă bogată de:

vitamina C, 100 de grame de fruct conţinând 40% din doza zilnică recomandată;

mangan, 100 de grame de fruct depaşind doza zilnica necesară, care este de 2-3 miligrame.

În componenţa pulpei de ananas intră o multime de alte vitamine: PP, B1, B2, B9, A, sodiu, calciu, potasiu, cupru, magneziu,  fier, iod, fosfor, macro-şi microelemente.

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

7 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

8 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

8 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

9 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

9 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

9 ore ago

Citeste si: