Anevrismele de aortă sunt complicații extrem de grave ale vaselor de sânge, complicații care pot duce chiar la pierderea vieții.
Medicul chirurg Călin Popa, invitat în platoul Doctorul Zilei, a subliniat că anevrismul poate apărea la orice arteră din organism, dar că cel mai comun este anevrismul apărut la aorta subrenală.
Anevrismul este o dilatare anormală, pe o distanță mai mică sau mai mare, a unei artere. La fel, și artera poate fi mai mică sau mai mare.
La nivelul arterelor cerebrale, survine anevrismul cerebral, care se petrece subit și care poate conduce la deces rapid.
Angio CT este analiza care poate depista anevrismul! Bolnavului i se administrează substanță de contrast pe o venă periferică, iar computerul va analiza tonurile de culoare, care îi vor indica diagnosticul.
Aceasta este analiza care diagnostichează anevrismul. Medicul primar de chirurgie cardiovasculară Călin Popa a prezentat în cadrul emisiunii LiveDoc metodele de identificare a anevrismului, afecțiune cardiacă foarte serioasă.
Computerul tomograf poate oferi multe informații prețioase despre bolnav și boala lui, însă desigur înainte va fi nevoie de pregătire. Medicii care prescriu această analiză au grijă să investigheze înainte pacientul.
Examinarea în sine nu ridică probleme, este una de rutină.
Care sunt cauzele anevrismului de aortă?
- Boli genetice
- Depunerile pe pereții vaselor de sânge
Arterele suferă în timp, de aceea este necesar ca omul să-și cunoască starea de sănătate și să vină în întâmpinarea problemelor vasculare adoptând un stil de viață sănătos, cu atenție pe valorile colesterolului.
Urmăriți interviul integral și în exclusivitate cu domnul dr. Călin Popa aici.