Din cuprinsul articolului
Bogdan Chirieac : „Este o nebunie!”
Campania de vaccinare anti coronavirus a născut o sumedenie de controverse în rândul oamenilor de rând, a politicienilor și mai nou a analiștilor. La scurt timp după anunțul auturităților privind cea de-a doua etapă de vaccinare, analistul Bogdan Chirieac a reacționat: „Este o nebunie!”
„Platforma pe care te poţi înscrie pentru vaccinare nu s-a dat în folosinţă şi autorităţile au spus „când se vor înscrie mai mulţi, deschidem mai multe centre”. Este absurd! Şi ştim cum sunt platformele astea făcute de instituţiile statului, se prăbușesc – cum e şi ghişeul.ro, ANAF. Este o nebunie!
Nu ştiu… Israelul vaccinează 140.000 de persoane pe zi şi pe noapte. Se lucrează 24 de ore din 24 cum este normal să lucrezi atunci când vrei să salvezi vieţile. Un milion pe săptămână, atât vaccinează Israelul, şi doresc ca în două luni şi jumătate să vaccineze toată populaţia, să dea drumul la treabă şi să salveze vieţi”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.
„În România, înţeleg că sunt tot felul de ziceri din astea… Ba că doar 140.000 pe săptămână şi jumătate dintre vaccinuri trebuie păstrate pentru 21 de zile pentru rapel. Ba că au mai venit 10.000 de doze de la Moderna… Cum dai drumul la şcoli, pe 8 februarie, dacă nu ai vaccinat profesorii, pe cei care vor? Mă gândesc la universitate… Un profesor intră în contact cu sute de studenţi.
La fel, asistenții, lectorii au seminarii cu mai multe grupe. Cum intri în contact în sălile de clasa fără să fii vaccinat? În condiţiile în care profesorii au o anumită vârstă. O să spuneţi, da, dar şi elevii… Da, dar mi-aţi arătat că elevii sunt mai puţin vulnerabili, în fața acestui nenorocit de virus, decât oamenii maturi. Cum faci lucrurile astea? Pentru mine, este un mister, dar dacă toată lumea e mulțumită aşa… Ce drept avem noi să fim nemulţumiţi?”, a mai spus analistul politic.
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…