Din cuprinsul articolului
Ne pot întrerupe un somn adânc și odihnitor cu bâzâitul lor asurzitor, ne pot distruge pielea cu mușcăturile lor sau chiar ne pot transmite infecții sau boli grave, cum ar fi malaria, febra dengue sau febra Nilului.
Potrivit El Mundo, tânțarii sunt insecte cu adevărat enervante și uneori periculoase pentru sănătatea noastră. Și tocmai vara, odată cu creșterea temperaturilor, prezența lor poate deveni insuportabilă. Din fericire, există produse și remedii casnice pentru a respinge și îndepărta aceste insecte diptere și pentru a calma mușcăturile lor.
Înainte de a vedea cum să scăpăm de ei, mulți dintre voi vă întrebați probabil de ce mușcă țânțarii. Aceste insecte se hrănesc cu nectar și sevă, deși femelele au nevoie să ingereze sângele mamiferelor și al altor animale pentru a-și îndeplini ciclul de reproducere, și anume depunerea ouălor. Sugerea durează aproximativ 10 secunde și poate lăsa o reacție alergică.
O altă întrebare este de ce unii oameni sunt mai predispuși decât alții să fie mâncați de țânțari. Și se pare că semnalele olfactive emanate de pielea noastră joacă un rol esențial; unele studii științifice sugerează că aceștia sunt atrași de dioxidul de carbon și de acidul lactic, dar sunt și cei care susțin că varietatea și cantitatea de bacterii de pe pielea unei persoane, sexul (preferă sângele femeilor tinere și însărcinate) sau chiar grupa sanguină (predilecție pentru grupa sanguină 0), sunt factori determinanți pentru a fi sau nu victime ale atacurilor aeriene ale acestora.
Amestecul ieftin care te scapă de tânțari
Iată șapte trucuri făcute în casă pentru a alunga țânțarii în mod natural:
Uleiuri esențiale. Unele dintre uleiurile esențiale vândute ca odorizante de aer sunt unele dintre cele mai eficiente remedii de casă împotriva țânțarilor. Încercați să înmuiați câteva vată în aceste uleiuri și puneți-le într-un borcan. De asemenea, puteți pune câteva picături pe gât sau pe pijamale pentru a ține țânțarii la distanță la culcare. Unele dintre cele mai eficiente uleiuri esențiale împotriva țânțarilor sunt eucaliptul, lămâia, lavanda, migdalele, citronela, rozmarinul sau geraniul.
Lumânări. La fel ca uleiurile esențiale, unele lumânări parfumate pot fi de asemenea folosite pentru a alunga aceste insecte enervante. Încearcă să folosești lumânări parfumate cu uleiurile menționate mai sus, dar noi îți recomandăm citronela, deoarece este unul dintre cele mai bune repelente naturale pentru țânțari. Fumul pe care îl degajă va ține țânțarii la distanță. Așezați-le lângă ferestre.
Mușețel: Știai că mușețelul, pe lângă faptul că este un digestiv, este un remediu perfect împotriva țânțarilor? Pentru a face un repelent de casă aveți nevoie de un litru de apă și 200 de grame de mușețel. Fierbeți apa și florile timp de aproximativ 30 de minute, apoi luați de pe foc și, după ce s-a răcit, frecați amestecul pe corp.
Câteva ierburi aromatice. Condimentele pe care le folosești în fiecare zi, precum busuiocul, rozmarinul, frunzele de dafin sau menta, pot deveni un adevărat repelent pentru țânțari. Încearcă să plasezi un ghiveci cu aceste ierburi undeva în casă pentru a ține la distanță aceste insecte cu ajutorul mirosului lor.
Lămâie și cuișoare. Acest remediu de casă împotriva țânțarilor este unul dintre cele mai eficiente. Încearcă să plasezi o jumătate de lămâie cu câteva cuișoare înțepate deasupra lângă fereastra camerei în care vei dormi pentru a uita complet de această insectă. De asemenea, poți face o infuzie cu ele și apoi să o amesteci cu șampon pentru copii și să aplici pasta obținută pe piele, scrie Informacion.