Din cuprinsul articolului
Amenzi usturătoare la Spitalul din Sibiu, în urma dezvăluirilor fostei asistente de la ATI. Ce s-a descoperit în urma controlului
Opinia publică românească a fost bulversată de mărturisirile unei foste asistente de la Spitalul din Sibiu. Aceasta a făcut acuzații grave la adresa cadrelor medicale, dezvăluind că îi legau de pat și îi sedau pe pacienții cu Covid.
În urma acestor dezvăluiri, Ministerul Sănătății a hotărât să facă verificări. În urma controlului, DSP Sibiu a făcut publice primele concluzii. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Sibiu, Direcția de Sănătate Publică a descoperit mai multe nereguli.
„În urma controlului efectuat de către reprezentanţii Serviciului Control în Sănătate Publică, din cadrul DSP Sibiu, astăzi a fost transmis raportul controlului efectuat. În urma căruia s-au formulat o serie de prescripţii cu termene:
Procedura de contenţie va fi actualizată conform prevederilor Legii nr. 487/2002 cu modificările şi completările ulterioare, procedură de care va răspunde conducerea unităţii sanitare şi luarea la cunoştinţă de către personalul cu atribuţii la nivelul secţiilor.
Întocmirea unei proceduri cu privire la trasabilitatea foii de observaţie şi arhivarea acestora cu termene stabilite ( de la deces, de la externare, de la transfer, etc. până la arhivare) – termen de 7 zile – procedură de care răspunde conducerea unităţii sanitare şi luarea la cunoştinţă de către personalul cu atribuţii la nivelul secţiilor.
Medicii primari şi specialişti ATI vor supraveghea activitatea medicilor rezidenţi an I şi II cu respectarea strictă a prevederilor legale în vigoare, inclusiv să contraparafeze foile de observaţie – răspunde personalul cu atribuţii.
Foile de observaţie vor fi completate la zi cu precizarea corectă în timp a evoluţiei stării de sănătate a pacientului – răspunde medicul curant”, a transmis Prefectura Sibiu.
DSP Sibiu a constatat că spitalul nu are un registru în care sa fie specificate măsurile luate față de pacienți. De asemenea, pe multe dintre foile de observație nu existau decât semnăturile și parafele medicilor rezidenți, nu și ale specialiștilor.
În urma verificărilor, au fost aplicate și sancțiuni. Astfel, directorul de îngrijiri al spitalului a fost sancționat cu o amendă de 2000 de lei. Pentru nerespectarea procedurii privind contenţia și pentru lipsa registrului de contenţie şi a acordului informat. Medicul-șef al secției ATI a primit o amendă și mai mare:
„Pentru lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie unde există doar parafa medicului rezident an I sau II, s-a aplicat sancţiune contravenţională cu amendă medicului şef ATI, acesta fiind şi coordonatorul de rezidenţiat, conform H.G. nr 857/2011 art. 30 lit. n, în valoare de 10.000 de lei”, se mai arată în informarea Prefecturii Sibiu.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…