Categories: Știrile zilei

Amendă uriașă dacă faci asta la plajă. La ce trebuie să fie atenți turiștii care preferă aceste destinații turistice celebre

Pentru că se apropie perioada concediilor, astfel că turiștii iau cu asalt renumitele destinații din Europa pentru a se relaxa la plajă. Însă, dacă alegi să petreci câteva zile pe o plajă , așa cum este cea din Croația, trebuie să ai grijă, riști să plătești o amendă de 300 de euro.  

Turiștii pot fi sancționați cu amenzile ce variază între 120 EUR și 600 EUR, dacă vor campa în locuri neamenajate în Portugalia, de-a lungul coastei și pe malul mării.

Mai mult, pe unele plaje din Anglia este ilegal să dormi peste noapte pe nisip, cum ar fi Bournemouth, unde turiștii ar putea primi o amendă de 1.000 de lire sterline.

Nic Shacklock de la Online-Bedrooms a spus: „Oricine care plănuiește o vacanță la plajă vara aceasta va fi încântată să petreacă timp relaxându-se pe nisip și bucurându-se de soare. Cu toate acestea, este important să cunoașteți legile atunci când vine vorba de petrecerea timpului pe plajă – deoarece vi se poate aplica o amendă uriașă pentru că ați luat ilegal un pui de somn, dormiți peste noapte sau campați sălbatic de-a lungul coastei.

Interzis dormitul pe plajă

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Există multe țări din întreaga lume care impun interdicții călătorilor care doresc să doarmă pe plajă – unele plaje spaniole interzic oricui să doarmă între orele de la miezul nopții și 7 dimineața, altfel riscă o amendă de până la 1.200 de euro.

„Și în Malta, Italia, călătorii trebuie să obțină un permis valabil de la autoritățile locale pentru a li se permite să doarmă peste noapte pe plajele frumoase.”

Iată unde este ilegal să dormi pe plajă:

Spania
Noile reguli de plajă din zona Benidorm din Spania interzic acum oricui să doarmă pe plajă între 12 noaptea și 7 dimineața. Oricine este prins făcând acest lucru ar putea primi o amendă de 750 – 1.200 de euro.

Portugalia
Dormitul peste noapte și camparea sălbatică sunt ilegale de-a lungul ariilor protejate din Planul de dezvoltare a litoralului din Portugalia. Aceasta include în fața plajei, zone naturale protejate și rezervații naturale și parcuri. Amenzile pentru acest lucru variază de la 120 EUR la 600 EUR.

Croaţia
Unele orașe de coastă din Croația (inclusiv Dubrovnik și Split) nu permit turiștilor și membrilor publicului să doarmă în spațiile publice. În Split, amenzile de până la 300 de euro pot fi aplicate la fața locului pentru oricine adormit în zone publice, cum ar fi pe malul mării.

Australia
Deși regulile privind campingul pe plajă variază de la stat la stat, Queensland a interzis recent rulotelor și backpackers-ului să se ridice între orele 22:00 și 4:00. Oricine este prins făcând acest lucru ar putea primi o amendă de până la 309 USD (189 EUR). De asemenea, se raportează că nu există campinguri autorizate direct pe plaje.

Malta
Campingul sălbatic și dormitul pe plajă sunt ilegale de-a lungul coastei din Malta, cu excepția cazului în care vizitatorii obțin un permis de la autorități. Oricine dorește să doarmă spontan pe plajă ar putea risca să încalce legea.

Italia
Este ilegal să campați în sălbăticie și pe plajele din întreaga Italie, cu excepția cazului în care vi s-a dat permisiunea și ați obținut un permis valabil de la autoritățile locale. Deși legile diferă în funcție de fiecare regiune italiană, vizitatorii ar trebui să evite să doarmă peste noapte pe plajă.

Regatul Unit
În Anglia și Țara Galilor, campingul sălbatic este ilegal, iar unele consilii (cum ar fi Bournemouth de pe coasta de sud) au declarat în mod explicit ilegal să dormi pe plajă peste noapte. Există o patrulă de 24 de ore din 24 și oricine este prins ar putea fi supus unei amenzi de 1.000 de lire sterline (1.168 de euro), potrivit oceancamper.com.

 

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

6 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

26 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

45 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: