Sari la conținut

Ambulatorul Spitalului „Constantin Parhon” din Iaşi, reabilitat cu bani din PNRR

Ambulatorul Spitalului „Constantin Parhon” din Iaşi va fi reabilitat cu fonduri din PNRR, valorea proiectului depăşind 20 de milioane de lei.

După finalizarea lucrărilor, activitatea spitalului se va îmbunătăţi prin separarea celor două fluxuri medicale, respectiv a bolnavilor internaţi de cei care sunt consultaţi şi trataţi în ambulator.  În plus, la Spitalul Parhon vor exista şi noi specialităţi, a declarat pentru Radio România Iaşi purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Ionuţ Nistor.

„Sunt, pe de o parte, specialităţile clinice obişnuite de la Spitalul Parhon de care ştim deja, adică nefrologie, urologie, medicină internă şi geriatrie. Pe lângă aceste specialităţi, vom putea prelua mai mulţi pacienţi în evidenţă, cu afecţiuni rare ale rinichiului şi care vor avea, de data aceasta, posibilitatea de a fi văzuţi într-un singur loc de genetician, medic gastroentrolog, cardiolog şi medic neurolog.

Deci vor fi mai multe specialităţi care vor conlucra pentru a evalua corect un pacient cu boală rară. Majoritatea pacienţilor care vor fi văzuţi sunt pacienţii cu afecţiuni renale, fiind evaluaţi de medicii noştri nefrologi şi urologi”, a precizat Ionuţ Nistor, potrivit rador.ro.

Reabilitarea, modernizarea, extinderea prin supraetajare, echiparea şi dotarea Ambulatoriului de la Spitalul Clinic „Dr. Constantin I. Parhon” este proiectul care a îndeplinit normele etapei I de verificare, iar în urma etapei a II-a, de ierarhizare, a fost declarat aprobat pentru finanţare din PNRR,susţine Ministerul Sănătăţii.

500 de milioane de lei din PNRR pentru modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate din România

De altfel, la începutul acestui an ministrul Alexandru Rafila anunţa că vor fi investite 500 de milioane de lei din PNRR pentru modernizarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate din România. În cadrul Investiției specifice – Unități de asistență medicală ambulatorie, din PNRR, au fost depuse 142 de cereri de finanțare.

„Una din preocupările mele ca ministru al Sănătății este să dezvoltăm serviciile medicale ambulatorii, spitalizarea de zi și medicina primară, cât mai accesibile pacienților, în comunitățile din care aceștia fac parte.

Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii. În urma consultării cu reprezentanții Comisiei Europene, am reușit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanțare nerambursabilă, ” preciza Rafila.

Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fără TVA. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuție.

Lista obiectivelor aprobate pentru finanțare a fost publicată pe pagina de web a Ministerului Sănătății, la secțiunea PNRR.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel