Din cuprinsul articolului
Un studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat 189 de substanțe chimice potențial cancerigene în ambalajele alimentare comune, dintre care 76 ar putea fi transferate în alimente.
Cercetarea, publicată în revista Frontiers in Toxicology, arată că plasticul conține cele mai multe substanțe problematice – 143, urmat de hârtie și carton cu 89. Sticla a fost singurul material de ambalare fără substanțe suspecte.
Profesorul Jagdish Khubchandani de la Universitatea de Stat din New Mexico și-a exprimat îngrijorarea față de constatări, subliniind că „dacă în regiunile cu reglementări rezonabile s-au identificat peste o sută de substanțe potențial cancerigene, ne putem doar imagina ce se întâmplă pe piețele mai puțin reglementate”.
Ben Atkinson de la organizația Breast Cancer Now avertizează că, deși studiul sugerează prezența substanțelor chimice potențial dăunătoare în ambalaje, „nu dovedește o legătură concludentă între aceste substanțe chimice și cancerul de sân”, relatează medicalnewstoday.com, conform Mediafax.
Pentru a reduce expunerea la aceste substanțe, experții recomandă consumul de apă de la robinet în locul celei îmbuteliate, evitarea încălzirii alimentelor în ambalaje de plastic, depozitarea alimentelor în recipiente de sticlă, nu de plastic și cumpărarea de produse locale și consumul de fructe și legume proaspete.
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…
Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…
În noaptea sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția populară sugerează că așezarea unor obiecte…