Sari la conținut

Ambalajele alimentare cele mai periculoase pentru sănătate. Pericol crescut de cancer de sân!

alimente
Sursă foto: CNN
Bani pentru alimente și mese calde

Din cuprinsul articolului

Un studiu realizat de Food Packaging Forum Foundation din Elveția a identificat 189 de substanțe chimice potențial cancerigene în ambalajele alimentare comune, dintre care 76 ar putea fi transferate în alimente.

Cercetarea, publicată în revista Frontiers in Toxicology, arată că plasticul conține cele mai multe substanțe problematice – 143, urmat de hârtie și carton cu 89. Sticla a fost singurul material de ambalare fără substanțe suspecte.

Pericol crescut de cancer de sân

Profesorul Jagdish Khubchandani de la Universitatea de Stat din New Mexico și-a exprimat îngrijorarea față de constatări, subliniind că „dacă în regiunile cu reglementări rezonabile s-au identificat peste o sută de substanțe potențial cancerigene, ne putem doar imagina ce se întâmplă pe piețele mai puțin reglementate”.

magazin
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ben Atkinson de la organizația Breast Cancer Now avertizează că, deși studiul sugerează prezența substanțelor chimice potențial dăunătoare în ambalaje, „nu dovedește o legătură concludentă între aceste substanțe chimice și cancerul de sân”, relatează medicalnewstoday.com, conform Mediafax.

Pentru a reduce expunerea la aceste substanțe, experții recomandă consumul de apă de la robinet în locul celei îmbuteliate, evitarea încălzirii alimentelor în ambalaje de plastic, depozitarea alimentelor în recipiente de sticlă, nu de plastic și cumpărarea de produse locale și consumul de fructe și legume proaspete.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel