Categories: Stil de viaţă

Amână îmbătrânirea și bolile de oase! Este ingredientul care ne menține pielea și articulațiile tinere

Amână îmbătrânirea fiindcă proprietățile sale benefice au fost dovedite. Când pielea își pierde fermitatea și elasticitatea, se declanșează îmbătrânirea.

Dar acest ingredient amână procesul. De asemenea, se regăsește în rețetele tuturor cremelor de față sau de corp, însă aportul intern este mult mai eficient.

Gelatina este o sursă bogată de colagen. Practic, un antidot împotriva îmbătrânirii.

Pe măsură înaintării în vârstă sinteza de colagen a organismului începe să se reducă, ducând la pierderea energiei, la probleme de articulații, de oase, mușchi, vertebre sau la degradarea aspectului pielii.

Sursă naturală de colagen, gelatina conține aminoacizi esenţiali pentru întărirea sistemului imunitar, menținerea sănătății, dar şi pentru obținerea și păstrarea unei bune greutăţi corporale. De asemenea, mai conține glicină (care are efect antiinflamator, ajută la eliminarea toxinelor și îmbunătăţeşte somnul), lisină (care ajută la absorbţia calciului şi favorizează dezvoltarea musculară) și proteina numită keratină (ce asigură o mai bună sănătate a părului, a unghiilor şi a dinţilor).

Gelatina provine din oasele şi din pielea animalelor, cu ajutorul cărora se prepară diverse supe, care au proprietăţi deosebit de bune pentru starea generală de sănătate a organismului. De aceea, la răceli, de exemplu, sunt recomandate supițele de pui sau de vită făcute din oase. Dar colagen există inclusiv în fructele de mare și în pește, așa că poți opta și pentru acestea.

Beneficii ale consumului de gelatină:

Ajută digestia prin consumul, în special, de supe.

  • Este un aliat de încredere în dietele de slăbire. Dezvoltă masa musculară și menține tonusul muscular.
  • Ajuta la arderea mai eficientă a grăsimilor şi favorizează menţinea unei greutăți constante.
  • Îmbunătăţește, conform unor studii, funcţia ficatului şi favorizează scăderea în greutate datorită procesului eficient de detoxifiere.
  • Menţine oasele şi articulațiile într-o stare mai bună, având efect antiinflamator.
  • Previne apariția ridurilor datorită concentraţiei crescute de colagen. De asemenea, cu cât introduci mai mult colagen în alimentaţie, cu atât organismul va fi mai stimulat să producă, și el, această substanţă.
  • Întăreşte și regenerează părul și unghiile şi protejează dinţii.

Supa de oase, cea mai bună opțiune pentru a beneficia de calitățile gelatinei

Gelatina artificială intens procesată se prezintă cu o cantitate mai scăzută de aminoacizi esențiali decât cea naturală. Este de calitate inferioară și cu mai mulți conservați cu potențial nociv. Gelatina artificială este denumită E441. Supa de oase este cea mai bună modalitate de a beneficia de calitățile gelatinei expuse mai sus.

Cât de des e bine să fie consumată?

”Gelatina trebuie consumată firesc, în cadrul unei alimentații variate care presupune servirea supelor de oase, a piftiei și a preparatelor tradiționale de porc, a aspicului, a dulciurilor și a gemurilor ce conțin gelatină naturală, pentru a avea o textură și o consistență îmbunătățită.”, a explicat dr. Ruxandra Pleșea pentru libertateapentrufemei.ro. Medicul specialist mai adaugă că unele persoane care nu tolerează bine gelatina se confruntă cu balonare, disconfort gastrointestinal, eructații și alergii cutanate.

Unele studii au dovedit că la un consum de peste 10 grame de gelatină pe zi (sub formă uscată), pe termen lung, pot aparea efecte secundare.

Recent Posts

HOROSCOP 18 noiembrie 2024. Oportunităţi pentru unele zodii!

Horoscopul zilei de luni, 18 noiembrie 2024, aduce schimbări importante pentru cei mai mulți nativi…

4 ore ago

Obiectul pe care NU este bine să-l pui pe noptiera din dormitor. Aduce ghinion şi te poate îmbolnăvi!

Din cauza acestui obiect, multe persoane se aleg cu probleme de sănătate și stări neplăcute,…

5 ore ago

TESTUL rapid care îţi arată dacă ai probleme cardiovasculare

Acest tip de test este utilizat în evaluarea fizică a fluxului sanguin arterial al mâinilor.…

5 ore ago

Alimente și vitamine care pot provoca apariţia pietrelor la rinichi

Pietrele la rinichi, cunoscute si sub denumirile de calculi renali sau litiază renală/urolitiază, sunt mici formaţiuni compuse…

6 ore ago

Scandal după moartea lui Silviu Prigoană. Demers fără precedent făcut de Adriana Bahmuţeanu

După moartea lui Silviu Prigoană, Adriana Bahmuţeanu a cerut emiterea unei ordonanţe preşedinţiale prin care…

6 ore ago

Rafila a găsit explicaţia pentru decesul de la Sp. Târgu Jiu: Lipsă de empatie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…

7 ore ago

Citeste si: