Din cuprinsul articolului
Am grijă de tenul meu, dar acneea NU dispare. Ce este de făcut? În primul rând, sunt câteva greșeli banele pe care uneori le facem fără să ne dăm seama.
Persoanele cu acnee pot vedea rezultate mai bune dacă evită aceste greșeli comune de îngrijire a pielii:
Folosești produse uleioase
Evitați produsele cosmetice grase sau uleioase, cremele hidratante, cremele de protecție solară și primerurile pentru acnee. Sunt preferate produsele pe bază de apă care nu blochează porii (non-comedogenice).
Uiți să te speli pe față în fiecare zi
Zonele cu probleme necesită curățare delicată cu apă caldă și săpun delicat. Spălați-vă fața de două ori pe zi și după transpirație.
Nu ești atentă cu piele ta
Frecarea prea tare a pielii sau folosirea de produse dure, cum ar fi astringentele și măștile, pot agrava acneea.
Îți atingi fata
Țineți mâinile, telefonul și părul departe de față. Contactul în exces poate provoca erupții, scrie MayoClinic.
Atingi sau scoți cosuri
Acest lucru poate provoca infecție sau cicatrici.
Acneea este o afecțiune a pielii care afectează nu numai adolescenții. Este important să o tratezi și să mergi la dermatolog, totuși, există opțiuni naturale la care poți apela. Vă spunem cum să combateți acneea cu usturoi: 4 moduri de a-l folosi.
Când foliculii de păr se înfundă cu ulei și cu celule moarte ale pielii, apar punctele albe, punctele negre sau coșurile, care este cunoscută sub numele de acnee, o tulburare care poate afecta oameni de toate vârstele.
Potrivit specialiștilor Clinicii Mayo, sunt 4 factori principali implicați în apariția acneei: o producție în exces de grăsime, foliculii de păr înfundați de grăsimi și celulele moarte, bacteriile și inflamația.
Riscul de a nu trata sau de a nu avea îngrijirea adecvată este că pot apărea cicatrici care persistă în timp sau modificări ale pielii, cum ar fi zonele mai întunecate sau mai deschise pe piele.
Din fericire, există remedii la care poți să apelezi acasă și produse fără prescripție medicală care pot ajuta. Desigur, dacă le-ați încercat de câteva săptămâni și nu observați îmbunătățiri, consultați medicul dermatolog, este posibil să aveți nevoie de medicamente sau de un tratament mai specific.
Un articol publicat în revista Dermatology Reports subliniază că, pe lângă acnee, există diferite aplicații dermatologice pentru extractul topic de usturoi.
Acestea includ psoriazisul, alopecia areata, cicatricile cheloide, vindecarea rănilor, infecțiile fungice și chiar anti-îmbătrânire.
Ai grijă doar, dacă ai o reacție, consultă medicul. La fel si in cazul in care esti in tratament pentru acnee sau alta afectiune dermatologica, intreaba medicul dermatolog inainte de a-l folosi.
Se prepara o pasta dintr-un catel de usturoi, care se aplica pe zona afectata. Pasta trebuie lasata cateva minute sa actioneze, dupa care se indeparteaza cu apa calduta.
Exista, insa, si persoane care spun ca acelasi efect il are si sucul din catelul de usturoi. Experimente filmate arata ca o acnee usoara poate fi tratata chiar si intr-o zingura zi astfel.
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…