Categories: Știrile zilei

„Am fost folosiți drept SCUTURI UMANE de către Poliția Română!”

Poliția ar fi folosit oameni drept scut uman în capturarea „vampirului” elvețian. Mărturii cutremurătoare ale celor implicați. Incidentul controversat petrecut pe 20 octombrie 2024, în apropiere de Sibiu, a generat un val de reacții după ce mai mulți participanți la trafic au acuzat poliția că i-a folosit drept scuturi umane pentru a prinde un tânăr de 19 ani din Elveția, cunoscut sub numele de „vampirul” elvețian. 

În timp ce autoritățile neagă vehement acuzațiile, povestea unei familii implicate în incident aduce în prim-plan detalii șocante despre modul în care s-a desfășurat operațiunea.

Mărturia cutremurătoare a unei familii implicate

Un bărbat a povestit pe Facebook cum el și soția sa au fost opriți de poliție în localitatea Șelimbăr, în timp ce se deplasau spre Sibiu. Potrivit acestuia, polițiștii le-au făcut semn să oprească și au blocat ambele benzi de circulație, fără a le oferi nicio explicație. La scurt timp, o mașină condusă de tânărul urmărit, despre care s-a aflat ulterior că era furată, i-a lovit cu putere din spate, aruncându-i aproximativ 15 metri înainte.

„Da, aceasta este mașina mea și da, suntem vii, eu și soția mea. Am fost folosiți drept SCUTURI UMANE de către Poliția Română!”, a scris bărbatul pe Facebook, subliniind că doar o serie de circumstanțe favorabile i-au salvat de la o tragedie. El a menționat că locul în care s-ar fi aflat fiica lor, dacă ar fi fost în mașină, a fost cel mai puternic avariat în urma impactului.

Poliția neagă acuzațiile: „Nu s-au folosit scuturi umane”

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au respins acuzațiile aduse, declarând că în nicio circumstanță nu s-au folosit participanți la trafic drept scuturi umane. Comisarul șef Bogdan Maxim, șeful Serviciului Rutier Sibiu, a declarat că percepția participanților la trafic ar fi fost influențată de situația tensionată, dar că măsurile luate au fost conforme cu procedurile standard de intervenție.

„Sub nicio formă și nicio împrejurare, nu s-au folosit, după cum se vehiculează în spațiul public, alte autovehicule sau alți participanți la trafic ca scuturi pentru a genera oprirea în trafic a autorilor unor infracțiuni,” a explicat comisarul șef.

Întrebări fără răspuns: De ce nu s-au luat măsuri suplimentare de siguranță?

Mărturia publicată pe Facebook a stârnit numeroase întrebări cu privire la modul în care poliția a gestionat situația. Potrivit bărbatului implicat, dispozitivul spike, destinat să oprească mașinile în mișcare prin perforarea cauciucurilor, era deja pregătit pe drum, ceea ce ridică semne de întrebare privind necesitatea blocării participanților la trafic în acel loc.

Acesta a formulat o serie de întrebări adresate autorităților:

  1. De ce a fost necesară folosirea participanților la trafic ca scut uman, în condițiile în care spike-ul era suficient pentru a opri vehiculul urmărit?
  2. De ce nu au fost evacuați oamenii înainte de producerea impactului, pentru a reduce riscul de rănire?
  3. De ce nu a fost prezentată povestea reală în presă, în ciuda faptului că mai mulți jurnaliști au ajuns la fața locului și au luat interviuri?

Capturarea „vampirului” elvețian: Un caz fără precedent în România

Tânărul elvețian, autointitulat „vampirul” elvețian, a ajuns în România pentru a vizita pădurea Hoia Baciu, considerată un loc încărcat de mister și fenomene paranormale. Fără bani și refuzat la îmbarcarea într-un tren, acesta a furat o mașină pentru a ajunge la destinație. Urmărirea sa de către autorități s-a încheiat la Sibiu, dar modul în care s-a desfășurat operațiunea a generat controverse majore.

După incidentul controversat, numeroase voci din societate au cerut o anchetă detaliată pentru a stabili responsabilitățile și pentru a evita repetarea unor astfel de situații. Printre măsurile ce ar putea fi implementate se numără:

  • Reevaluarea procedurilor de intervenție în cazuri de urmărire pentru a asigura protecția participanților la trafic.
  • Introducerea de măsuri clare privind evacuarea rapidă a civililor în situații periculoase.
  • Antrenarea agenților de poliție pentru a gestiona mai bine situațiile cu risc crescut și pentru a minimiza impactul asupra cetățenilor nevinovați.

Reacțiile publicului: Siguranța cetățenilor, prioritate absolută

Incidentul a declanșat un val de indignare pe rețelele sociale, mulți utilizatori exprimându-și îngrijorarea față de modul în care a fost gestionată operațiunea de capturare. „Este inadmisibil să fie pusă viața oamenilor în pericol în astfel de situații,” a scris un utilizator, în timp ce altcineva a comentat: „Poliția trebuie să-și revizuiască protocoalele și să învețe din greșelile făcute pentru a preveni tragedii.”

Recent Posts

Un medic a lăsat un pacient să moară pentru că i se terminase programul de lucru

Un medic a lăsat un pacient să moară pentru că i se terminase programul de…

30 de minute ago

Cât costă un sejur de 16 zile la Felix, Herculane sau Olănești pentru pensionari. Reduceri majore

Pensionarii din România au posibilitatea de a beneficia de bilete de tratament balnear la jumătate…

59 de minute ago

A murit actrița celebră după care toți bărbații erau înnebuniți

A murit actrița celebră după care toți bărbații erau înnebuniți. Christine Boisson, actrița care a…

o oră ago

Au fost anunțate noi creșteri de pensii de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, românii vor beneficia de noi majorări de pensii, salarii și…

2 ore ago

Asistentă acuzată că a vândut medicamente furate din spitalul unde lucrează

O asistentă medicală din Mangalia este cercetată de polițiști după ce, timp de aproape patru…

3 ore ago

Cristina Demetrescu: Zodia părăsită de noroc în următoarele 4 luni. Poate afla un adevăr tulburător

Astrologul Cristina Demetrescu a făcut previziuni importante pentru perioada următoare, iar veștile nu sunt tocmai…

3 ore ago

Citeste si: