Din cuprinsul articolului
Brian Cameron, în vârstă de 68 de ani, a simțit că sunt câteva aspecte care nu sunt în regulă cu starea sa de sănătate, dar soția sa, Carol, a fost cea care l-a încurajat să vorbească cu un medic.
„Dacă soția nu m-ar fi încurajat să merg la medic, aș fi pus simptomele pe seama vârstei”, a mărturisit mecanicul auto și grădinarul pensionar din Petrockstow, Torridge.
Brian a observat modificări minore în obiceiurile sale urinare și a dezvoltat o durere de spate.
Odată ce Carol l-a convins să vadă la medic în septembrie 2020, Brian a fost trimis la o scanare urgentă din cauza antecedentelor familiale de cancer.
„Am fost foarte norocos cu soția mea, Carol, care a insistat să merg la medic”, a spus Brian.
Brian avea o tumoare canceroasă la prostată, o glandă de mărimea unei nuci care face parte din sistemul reproducător masculin.
Diagnosticat cu cancer de prostată, Brian a fost pus pentru prima dată sub supraveghere activă.
Cu toate acestea, odată ce tumora a început să crească în dimensiune, a fost oferit tratament NHS – atât radioterapie, cât și o prostatectomie radicală (chirurgie).
Împreună, după ce au discutat cu experții medicali, Brian și Carol au decis să continue cu terapia cu protoni, un tip de radioterapie.
Deși există două centre de terapie cu protoni în Anglia – unul în Manchester și unul în Londra – niciunul dintre ele nu tratează cancerul de prostată.
Astfel, Brian a luat legătura cu Proton Therapy UK, care tratează în mod privat pacienții din Marea Britanie într-o unitate din Praga, Republica Cehă.
Cuplul a stat în oraș puțin peste trei săptămâni; în acel timp, Brian a avut cinci serii de tratament.
Cancerul de prostata nu provoaca semne sau simptome in stadiile incipiente, dar, odata ce avanseaza se poate manifesta prin semne si simptome, precum:
Aceste simptome nu sunt specifice. Pot sa apara in mai multe afectiuni ale aparatului excretor. De exemplu, prostata incepe sa creasca pe masura ce barbatii inainteaza in varsta, fapt care poate bloca uretra sau vezica urinara, provocand probleme urinare sau tulburari ale activitatii sexuale. Afectiunea se numeste hipertrofie benigna de prostata (HBP) si, desi nu este cancer, poate necesita o interventie chirurgicala.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…