Alzheimerul este cunoscută ca boala memoriei deoarece, în faze terminale, amintirile pacientului sunt amestecate, iar el nu mai ține seama de trecut sau viitor. Cu toate acestea, și alte boli pot fi responsabile pentru probleme cu memoriea. Iată care sunt acestea
- Depresia
Oamenii care se luptă cu depresia au niveluri mai scăzute de serotonină și norefinefrina, neurotransmițători care ajută la creșterea atenției.
Soluția – Medicul de familie îți va recomanda consiliere din partea unui specialist
2. Hipotiroidism
Dacă ești obosit mai tot timpul, te îngrași, deși nu mănânci mai mult decât de obicei, și uiți lucruri mereu, s-ar putea să suferi de hipotiroidism, o afecțiune care este depistată la 15 din 1.000 de femei, în fiecare an.
Glanda nu mai produce hormoni suficienți și, astfel, energia nu mai este folosită corespunzător de către corp. Dacă nivelul hormonilor nu este cel optim, toate procesele corpului sunt încetinite, inclusiv activitatea cerebrală. O glandă leneță poate duce la boala Hashimoto.
Această problemă se poate descoperi printr-un test de sânge și se pot lua tablete pentru a fi rezolvată.
Soluția – Medicul îți va prescrie hormoni tiroidieni sintetici
3. Apneea de somn
„Când femeile de peste 40 de ani se plâng de probleme cu memoria, unul din simptome este apneea de somn, un sindrom care presupune întreruperea temporară a respirației, în timpul somnului. Astfel, un creier care nu este suficient oxigenat nu poate face conexiuni pentru a-și aminti unele lucruri” este de părere dr. James Lavarez.
Soluția – slăbit, evitarea consumului de alcool sau cafea.