Alzheimer și Parkinson: metoda naturală care ajută la prevenirea acestora

Atât Alzheimer, cât și Parkinson sunt boli care apar frecvent la adulții în vârstă și care sunt cauzate de tulburări cognitive, precum și de un proces neurodegenerativ în corpul uman.

La rândul ei, boala Alzheimer este unul dintre cele mai frecvente tipuri de demență, care, conform organizației Clinicii Mayo, progresează progresiv și provoacă atrofierea creierului, sau micșorarea din ce în ce mai mult, în timp ce neuronii mor.

„În Statele Unite, aproximativ 5,8 milioane de persoane în vârstă de 65 de ani și peste trăiesc cu boala Alzheimer. Dintre aceștia, 80% au 75 de ani sau mai mult. Din cele aproximativ 50 de milioane de persoane cu demență din întreaga lume, se estimează că între 60% și 70% suferă de boala Alzheimer”, a explicat sursa, oferind o imagine de ansamblu asupra frecvenței cu care apare acest diagnostic în țara nord-americană.

Pe măsură ce boala Alzheimer progresează, simptomele se agravează și includ dezorientare, confuzie din ce în ce mai severă cu privire la evenimente, momente și locuri, suspiciuni nefondate despre familie, prieteni, pierderea memoriei și dificultăți de vorbire și de mers.

Între timp, Parkinson apare direct în sistemul nervos, deși începe și ca un proces neurodegenerativ, potrivit Asociației Parkinson din Madrid, adăugând că această afecțiune este cronică și tinde să afecteze fiecare persoană care o dezvoltă în moduri diferite, deși nu este fatală. , deci nu este considerată o cauză de deces.

„În ciuda tuturor progreselor în neurologie, astăzi etiologia sau cauza bolii Parkinson este necunoscută, deci nu se știe nici cum să o prevenim. Afectează atât bărbații, cât și femeile, iar peste 70% dintre persoanele diagnosticate cu Parkinson au peste 65 de ani. Nu este însă o boală exclusiv a vârstnicilor, întrucât 30 la sută dintre cei diagnosticați au sub 65 de ani.”

Alzheimer și Parkinson: metoda naturală care ajută la prevenirea acestora

După cum detaliază Medline Plus, boala Parkinson nu este o afecțiune care apare direct în structura osoasă și musculară, ceea ce oferă suport și mișcare corpului, ci mai degrabă este o tulburare care are originea în neuroni, când își pierd capacitatea de a produce dopamină.

Având în vedere acest scenariu, este important să cunoaștem alternative care, împreună cu tratamentele medicale prescrise, ajută la combaterea acestor două boli. Unul dintre acestea este somnul bun, care prin studii a determinat beneficiul eliminării substanțelor chimice din creier.

Potrivit unui studiu condus de experți de la Universitatea Stony Brooke din New York, Statele Unite, care a indicat modul în care somnul, în special pe o parte, ar putea ajuta la curățarea creierului de deșeurile toxice la șoareci, care a fost observat prin RMN-urile magnetice, care poate provoca bolile menționate.

Astfel, potrivit studiului, o persoană tinde să curețe deșeurile toxice din creier mult mai repede dacă doarme pe o parte, decât dacă se odihnește pe spate sau invers. Prin urmare, a fost recomandată ca metodă de susținere și prevenire a apariției bolii Alzheimer și Parkinson.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

2 minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

11 ore ago

Citeste si: