Din cuprinsul articolului
Cercetătorii de la Institutul de Cardiologie Smidt au descoperit că administrarea unor doze mari de suplimente de ulei de pește – în special un gram sau mai mult pe zi – ar putea crește riscul de dezvoltare a fibrilației atriale, o tulburare a ritmului cardiac anormal, cu complicații potențial grave.
În acest context, nutriţioniştii au realizat o listă cu alternative sănătoase vegetariene la acest supliment popular, care poate furniza acizi grași Omega-3 într-o formă foarte concentrată. Printre beneficiile uleiului de pește se numără susținerea unei inimi sănătoase și promovarea cogniției cerebrale.
Dar există o varietate de alternative vegetale la uleiul din ficat de cod, iar specialiştii recomandă ca aportul zilnic să fie între 1100 mg- 1600 mg.
Peștii își obțin Omega-3 din algele pe care le consumă, nu din interior. Poți avea o sursă vegetală fără să sacrifici calitatea sau avantajele pentru sănătate dacă mergi direct la sursă. Specialiștii recomandă algele datorită conținutului mare de Omega-3.
Ca urmare, un extract de alge superior este o sursă vegetală de Omega-3 DHA și EPA și este disponibil în tablete și capsule, ușor de administrat.
Este una dintre cele mai dense surse de nutrienți, iar semințele de in sunt printre cele mai cunoscute surse de Omega-3.
Acestea au un conținut ridicat de omega-3 și sunt o sursă excelentă de fibre, proteine și minerale precum manganul. Semințele de in sunt foarte simplu de introdus în dieta ta zilnică. Pot fi un adaos fantastic la smoothie-uri și un topping perfect pentru iaurt.
Una dintre cele 5 alternative vegetariene pentru uleiul de pește este varza de Bruxelles. Este o sursă excelentă de ALA, precursorul Omega-3.
De asemenea, este o sursă excelentă de fibre, proteine și vitamina C. Varza de Bruxelles este o garnitură excelentă pentru cină, fie că o gătești la aburi cu puțină sare și piper, fie că este sotată cu puțină masala.
Semințele de chia sunt semințe mici, de formă ovală, care sunt bogate în fibre, antioxidanți, minerale și acizi grași Omega-3.
În ultima vreme au devenit din ce în ce mai apreciate ca sursă de proteine dense în nutrienți. Le poți folosi la prepararea budincilor și a sosurilor pentru salate. De asemenea, le poți folosi ca adaos la smoothie-urile tale preferate.
Dintre toate fructele cu coajă lemnoasă, nucile au cea mai mare cantitate de ALA, ceea ce le face una dintre cele mai mari surse vegetale de acizi grași Omega-3.
Ele au sunt o putere antioxidantă mare și sunt foarte nutritive. Le poți adăuga în salate sau le poți combina cu cerealele și amestecurile de fructe de pădure.
Sunt recomandate dacă urmezi o dietă vegetariană, dar și dacă ai intoleranță la gluten. Conțin o cantitate mare de Omega-3 și de asemenea, sunt bogate în proteine.
Consumul lor îți oferă un aport de minerale și acizi grași polinesaturați. Le poți consuma în salate, iauturi, cereale și deseturi, pentru a le îmbunătăți valoarea nutrițională a acestora, scrie EatThis, potrivit catine.ro.
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…
Adrian, un român stabilit în Spania, a scăpat ca prin minune din inundațiile care au…