Sari la conținut

Alt motiv important să mănânci ouă. Ce efect uimitor au asupra creierului

Un nou studiu a scos la iveală că ouăle previn pierderile de memorie și scad riscul de demență.

Timp de șase luni, cercetătorii americani au comparat două grupuri de voluntari, în cadrul primului grup, participanții mâncau câte două ouă pe zi, iar în cel de-al doilea nu se consumau ouă.

Apoi au făcut teste de memorie, de fluență verbală și de atenție pentru ambele grupuri și au observat o îmbunătățire a acestor functii în cazul celor care au consumat ouă.

Ouăle sunt surse importante de luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care îmbunătățesc funcția cognitivă.

Oul previne bolile de inimă și ateroscleroza

Bogat in colesterol bun, oul asigura o parte din grasimile bune necesare mentinerii sanatatii inimii si a vaselor.

Alaturi de alimentele bogate in acizi grasi omega (ca pestele, fructele oleaginoase, uleiurile extravirgine, mango, avocado etc.), oul completeaza necesarul lipidic si intervine in preventia hipertensiunii arteriale, bolilor nervoase, dementelor, infarctului miocardic sau accidentelor vasculare cerebrale.

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel