Din cuprinsul articolului
Un nou studiu a scos la iveală că ouăle previn pierderile de memorie și scad riscul de demență.
Timp de șase luni, cercetătorii americani au comparat două grupuri de voluntari, în cadrul primului grup, participanții mâncau câte două ouă pe zi, iar în cel de-al doilea nu se consumau ouă.
Apoi au făcut teste de memorie, de fluență verbală și de atenție pentru ambele grupuri și au observat o îmbunătățire a acestor functii în cazul celor care au consumat ouă.
Ouăle sunt surse importante de luteină și zeaxantină, doi antioxidanți care îmbunătățesc funcția cognitivă.
Oul previne bolile de inimă și ateroscleroza
Bogat in colesterol bun, oul asigura o parte din grasimile bune necesare mentinerii sanatatii inimii si a vaselor.
Alaturi de alimentele bogate in acizi grasi omega (ca pestele, fructele oleaginoase, uleiurile extravirgine, mango, avocado etc.), oul completeaza necesarul lipidic si intervine in preventia hipertensiunii arteriale, bolilor nervoase, dementelor, infarctului miocardic sau accidentelor vasculare cerebrale.