Sari la conținut

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

alimente care irita intestinul
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Ciocolata irita intestinul

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și încep să urmeze diete stricte în care carbohidrații sunt interziși.

Cu toate acestea, ciocolata poate fi un adaos excelent la dietă, oferind cacao, antioxidanți, minerale, fibre, grăsimi sănătoase și multe altele.

Ce nutrienți oferă ciocolata?

Deși este un aliment tabu pentru cele mai multe diete, realitatea este că consumul de ciocolată în cantități moderate poate aduce nenumărate beneficii organismului datorită nutrienților pe care îi furnizează.

Aceasta conține flavonoide și alți compuși antioxidanți care luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. De asemenea, conține minerale precum fierul, magneziul și zincul, care sunt implicate în aproximativ 300 de procese biologice.

În aceeași ordine de idei, acestea furnizează fibre alimentare care asigură o bună funcționare a stomacului și mențin sub control nivelul de zahăr.

Grăsimile sale saturate și mononesaturate pot reduce riscul de boli de inimă. De asemenea, conține teobromină, un compus cu o acțiune asemănătoare cafeinei, care oferă energie și o stare de bine.

De asemenea, furnizează o cantitate mare de calciu, deoarece doar 100 de miligrame dintr-un baton de ciocolată cu lapte poate avea până la 214 miligrame de nutrient.

Cum susține ciocolata sănătatea stomacului?

Un studiu științific italian a constatat că ciocolata neagră poate avea efecte pozitive în atenuarea daunelor aduse permeabilității intestinale și diversității microbiomului atunci când este afectată de exerciții fizice intense.

Cercetarea afirmă că exercițiile fizice intense pot duce la tulburări gastrointestinale acute, cum ar fi perturbarea mucoasei, reducerea motilității gastrice, inflamația locală și sistemică de grad scăzut, printre altele.

Lucrarea afirmă că polifenolii conținuți în cacao pot funcționa ca antioxidanți. Acest nutrient crește cantitatea de bacterii producătoare de acizi grași care atenuează stresul oxidativ intestinal.

De asemenea, acestea ajută la regenerarea diversității microbiotei, reduc inflamația și îmbunătățesc funcția de barieră intestinală.

Cercetătorii au descoperit că un consum de 40 de grame de ciocolată pe zi, repartizate în două doze, poate reduce impactul exercițiilor fizice intense asupra stomacului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel